Picasso
Pablo Picasso junto a su obra El Guernica.

Treball físic, enèrgic, amb exigència tècnica i molta teatralitat. En poques paraules, així podem definir el treball de la Cia. de Dansa Fernando Hurtado, companyia de dansa contemporània nascuda l’any 2000 i amb més de 30 produccions nacionals i internacionals a la seua esquena.

L’espectacle “37Guernica17” és el resultat de la investigació del ballarí i coreògraf malagueny Fernando Hurtado sobre els significats i valors de l’emblemàtic quadre de Picasso en el marc del 80 aniversari de la creació d’una obra que va commoure i continua commovent a tot aquell que la contempla. L’obra li va ser encarregada a Picasso pel Govern de la Segona República per a l’Exposició Universal de París de 1937, uns mesos abans que la ciutat de Guernica fóra bombardejada per la legió Còndor alemanya (26 d’abril de 1937). Tal va ser l’esquinçament que aquest esdeveniment va causar en l’artista, que Picasso va tardar només un mes a pintar el quadre.

Aquest muntatge no és sol un espectacle de dansa. És també un espectacle de teatre-físic, teatre-dansa, espectacle del moviment, on les imatges i les relacions humanes estaran a l’abast de tots. No és un espectacle per a entretenir, sinó per a educar i reflexionar, i per descomptat, per a ensenyar una part de la història de l’art i de l’ésser humà. Tal com deia Picasso: “No, la pintura, i per tant… les arts, no estan fetes per a decorar les habitacions. Són un instrument de guerra ofensiu i defensiu contra l’enemic”.

La funció serà el divendres 25 d’octubre a les 20.30 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d’11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).