Eduardo Zaplana detingut per descomptat blanqueig de capitals

El Partit Popular ha anunciat la suspensió immediata de militància a Zaplana així com a les persones que es detinguen del partit dins de la mateixa operació.

La Guàrdia Civil ha detingut a València al expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana i altres cinc persones més de moment, en una operació contra el blanqueig de capitals i la malversació de cabals públics.

Segons fonts de la recerca, l’operació, que continua oberta, està dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el jutjat d’instrucció número vuit de València.

Per la seua banda, el portaveu del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, ha anunciat que suspendran avui mateix de militància de forma cautelar a Zaplana, així com a les persones que han sigut detingudes i que siguen militants del PP.

“És una decisió dràstica i difícil”, ha assegurat Maíllo que ha avançat que es tracta d’una decisió a costa del procediment.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, també s’ha pronuncia sobre aquest tema i ha assegurat en el seu compte de Twitter que “Eduardo Zaplana va ser ministre de Treball amb Aznar, portaveu parlamentari del PP, president de la Generalitat Valenciana i alcalde de Benidorm. Hui ha sigut detingut. Una altra mostra de la corrupció que el PP escampa per totes les institucions”.