Las guarderías valencianas serán gratuitas para los niños de dos años
Alumnos de la escuela infantil Mas Camarena.

Els alumnes de dos anys que acudisquen el pròxim curs a guarderies de la Comunitat Valenciana ho faran gratuïtament. Així ho ha anunciat hui el conseller d’Educació Cultura i EsportsVicent Marzà, en Les Corts Valencianes.

El conseller ha defensat els pressupostos del seu departament per al pròxim exercici. Aquests estan dotats de 5.202 milions d’euros, un 7,6% més que en 2021. D’aquesta quantitat, un total de 4.907 milions estaran destinats a Educació. Amb ells se cerca consolidar un canvi de model productiu; donar més opcions de treball als docents; i fomentar la cohesió social de tots els valencians.

De totes les novetats, Marzà ha anunciat la gratuïtat de les guarderies tant públiques com privades. A partir del pròxim curs 2022-2023 els xiquets de l’etapa de dues a tres anys de totes les escoles infantils de l’autonomia assistiran gratis a classes. L’objectiu de la mesura, segons el conseller, és “acabar amb les desigualtats d’origen”. Segons es preveu, seran 24.000 xiquets els que reben educació gratis.

A més, la partida d’Educació també es destinarà a mantenir la plantilla docents; millorar les infraestructures destinades a l’ensenyament; augmentar la formació del professorat amb el foment dels programes a l’estranger; i incrementar el nombre de places gratuïtes per als menors de 0 a 2 anys.