cofunfadores de Grow Pro
Goiko Llobet i Pablo Gil, fudadores de Grow Pro Experience

Grow Pro Experience és una agència de viatges diferent. Ofereix als estudiants increïbles experiències per a estudiar a l’estranger. A més de funcionar com a intermediària en la gestió, no oblida a l’usuari una vegada arriba a la seua destinació. Grow Pro facilita la integració de l’estudiant en grups socials i els aporta plans per a gaudir d’aquell país al màxim. Actualment compta amb més de 8.000 usuaris internacionals i països de destinació com: Austràlia, Nova Zelanda, el Canadà,  Irlanda i pròximament molts més.

Enguany, l’acceleradora d’empreses Lanzadera, ha seleccionat a tres companyies per a entrar en el seu programa i Grow Pro és una d’elles.  El programa Scale Up de Lanzadera. Està pensat per a donar suport a companyies que es troben en la seua última fase de desenvolupament. A pesar que enguany està marcat per les restriccions de mobilitat i el tancament de fronteres  a causa de la pandèmia del coronavirus, Llançadora ha apostat per Grow Pro.

El seu cofundador,  Goiko Llobet, compta al digital 7 Televalencia com la seua idea s’ha convertit en una empresa internacional, així com la seua experiència amb Lanzadera.

Com va nàixer la idea i com ha aconseguit convertir-se en el que és ara?

El meu millor amic i soci, Pablo, i jo vam fer el pas i decidim anar a Austràlia a emprendre. Vaig vendre el meu cotxe, la meua moto, vam agafar tots els estalvis i vam anar. Grow Pro no era la idea inicial. Primer volíem importar paelles com a bons valencians. Ens les confisquem en les duanes. Vam voler vendre olis en botigues a porta freda, però no es no déu bé.

Del que ens vam adonar en 2012 és que les agències d’estudiants et venien un programa i quan arribaves a destinació estaves sol i ningú t’ajudava. Ho farem a l’inrevés: creem l’operació des del desino i ens focalitzem en la comunitat. Perquè un de les pors és sentir-se sol i així es podrà conèixer a tothom.

Què ofereix Grow Pro Experience als estudiants que volen anar a l’estranger que no el facen un altre tipus d’agències?

Altres agències t’explicaven tot i t’enviaven. Una vegada allí et sents només.  Quan et vas a l’altra punta del planeta penses: a veure que m’espera, que por tinc.

La primera diferència és que el coneixement que tenim sobre aqueixos països és molt major. Nosaltres estem en contacte amb l’experiència del dia a dia. Abans del viatge, muntem una trucada entre tots els que volaran i els que ja estan en la destinació.

D’aquesta manera, creem un vincule entre origen i destinació des del minut un. En menys de 48h els fem la Welcome Session. Els acompanyem al banc i  els fem les paperasses. També és possible que un estudiant t’arreplegue en l’aeroport i et porte a l’hotel i t’ajude a aconseguir una targeta SIM.

Una vegada acomodat, no acaba ací. Fem quedades, esports, Works de treball, tallers de com trobar allotjament, tallers de com portar tres plans al braç… Tranquil·litza estar al costat d’algú que ja hi ha viscut aqueixa experiència.

Grow Pro és una de les tres empreses que Lanzadera ha triat enguany per a entrar en el seu programa Scale Up. En què consisteix aquest pla?

Des de Lanzadera han creat un nou programa. En moments de Covid, s’ha decidit apostar pels emprenedors. En aquest cas, per empreses que ja tenen recorregut i no són tan Startups. L’objectiu de Scale Up passar-les al següent nivell. Ens han donat un suport molt gran. Estic molt agraït que en moments com aquests tan difícils aposten per una empresa de travel.

El pla ofereix un ecosistema amb gent avesada que ha remat com tu. El coneixement es trasllada d’empresa a empresa en les reunions. També ofereix tenir una cap de projecte,  una persona a la teua disposició que t’ajuda amb el que necessites. Aquesta a més dóna una opinió amb una perspectiva des de fora que ajuda molt.

La part de finançament és molt important també, però a més hi ha mil formacions. La de Qualitat Total explica el model de negoci de Mercadona i és la que més m’ha agradat. Explica moltes coses que m’han serviu molt, fins al puta de prendre anotacions i repassar-los. A més aporta molta exposició i de visibilitat amb mitjans de comunicació, apareixent en articles o donant xarrades.

Per què creus que ha sigut seleccionada Grow Pro?

Perquè som valencians, jo ja havia donat xarrades en llançadora, estar en contacte amb els emprenedors, coneixíem l’ecosistema. Ara en el món startups la cultura és d’invertir molt, no generar res i algun dia donar el pelotazo. El nostre model és de començar amb 500 dòlars, treballar molt i que al final ens recomanen tots els nostres clients i haver crescut internacional.

Què guanyarà Grow Pro després d’aquest pla?

Coneixement el primer. D’altra banda, ara parce que entrarà capital a Grow Pro a través d’Angels.  Amb Lanzadera sumem i podem fer més coses que solos amb el nostre compte.

El tancament de fronteres  ens ha servit per a provar diferents models que no anàvem a provar si no arriba a passar això. Aquest és un model més tecnològic. Gràcies a les xarrades de CEO del programa de Lanzadera, hem pogut parlar amb ells sobre com solucionar els problemes amb la tecnologia.

Ara estem posant tot en ordre perquè quan òbriguen davanteres poder eixir sent una empresa amb major capacitat per a obrir nous orígens, amb la mateixa qualitat. Vull ‘GrowProrizar’ el planeta. L’experiència amb nosaltres ha de ser de 10 perquè ens recomanen.