Grezzi podria eliminar l’aparcament de les principals vies de València

El Pla Vial proposa millorar les condicions de seguretat i calmar el tràfic de la ciutat alhora que es fomenta el transport públic.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat el Pla de Seguretat Vial en el que es marquen les línies de treball perquè València siga una ciutat més segura en matèria de trànsit i reduir així la taxa d’accidentalitat alhora que es millora la mobilitat dels vehicles.

Així ho ha destacat Grezzi en donar a conèixer este Pla que una vegada aprove la Junta de Govern establirà estratègies a curt, mitjà i llarg termini per a estar completament actiu abans de 2023.

“Hem presentat un ambiciós Pla de Seguretat Vial, el primer amb el qual es dota València, per a avançar en l’objectiu de fer una ciutat més segura, més amable i més accessible”, ha assenyalat Grezzi abans d’explicar els vuit objectius i les vuit línies estratègiques a desenvolupar en el Pla on destaca un punt en concret recollit en el diari Llevant EMV: “la possibilitat d’eliminar l’estacionament de les vies principals amb la finalitat d’augmentar la capacitat i fluïdesa tant del transport públic com d’altres maneres de transport sostenibles”.

És a dir, amb esta nova mesura la Regidoria de Mobilitat conduïda per Grezzi suprimiria l’aparcament de cotxes de les avingudes més importants i transitades de València. Unes vies els noms de les quals es desconeixen encara però que acollint-se a la característica assenyalada de “principals” podrien ser espais com Blasco Ibáñez o Regne de València. L’Ajuntament destinaria l’espai d’estacionament a l’ús de vianants, en el cas d’ampliar les voreres, o a l’ús d’autobusos i taxis i fins i tot bicicletes si es crearen carrils específics.

Rueda de prensa de Giuseppe Grezzi sobre seguridad vial.

Objectius i estratègies clau en el Pla de Seguretat

La consultora CPS Enginyers ha sigut la responsable d’elaborar este Pla de Seguretat Vial mitjançant una sèrie d’enquestes i entrevistes amb la finalitat global de reduir l’accidentalitat i garantir la mobilitat segura de tots els usuaris de l’espai públic.

Aqueixos objectius es concreten en: reduir el risc d’atropellament a vianants, ciclistes i persones amb diversitat funcional; reduir el risc d’accident de trànsit en interseccions; combatre l’excés de velocitat en els desplaçaments; combatre la indisciplina en els semàfors; combatre el consum d’alcohol i drogues en la conducció; reduir el nombre d’accidents amb conductors menors de 35 anys; reduir el nombre d’accidents amb vehicles a motor de dos rodes i aprofundir en el coneixement de l’accidentalitat urbana a València.

Per a complir aquests objectius entraran en joc les huit estratègies: millorar les condicions de seguretat de la mobilitat per als vianants; millorar les condicions de seguretat de la mobilitat ciclista; millorar la xarxa vial urbana i calmar el tràfic en la ciutat; millorar el control i vigilància de la disciplina vial; millorar els mecanismes de gestió de la seguretat vial municipal; millorar l’educació i formació en matèria de seguretat vial; impulsar la participació i divulgació en seguretat vial i fomentar de l’ús de mitjans de transport sostenibles.