Grezzi anuncia la peatonalització del carrer Colón per al pròxim any

L'actuació es realitzarà "molt ràpid" amb l'objectiu de crear una ciutat "més neta, sostenible i lliure de contaminació".

Colón

El cèntric carrer Colón de València tancarà pròximament al trànsit i ho farà de forma permanent. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha sigut el responsable d’anunciar esta mesura a primera hora del matí després de l’aprovació d’una ordenança municipal que podria entrar en vigor en els pròxims mesos.

Segons ha explicat el propi regidor, la decisió de tancar el trànsit de Colón ajudarà a “restringir al màxim el pas de vehicles motoritzats” alhora que es talla un trànsit d’automòbils “prescindible” per al centre de València de manera que s’ajude a crear una ciutat “més neta, sostenible i lliure de contaminació”.

Encara que Grezzi no ha especificat la data en la que començaran les obres de conversió en zona de vianants, sí ha anunciat que tindran lloc “molt ràpid” ja que l’objectiu del consistori és que el carrer Colón siga per als vianants abans de la celebració d’eleccions.

Tal com s’especifica en l’ordenança, la cèntrica via de València es tancarà des de Porta la Mar fins al carrer Russafa de manera que els vehicles que circulen per Gran Via Marquès del Túria puga accedir al carrer Xàtiva a través d’aquesta via.

Intersecció de Colón i Russafa, via que mantindrà la seua obertura al trànsit per a connectar Gran Via i Xàtiva.

Respecte al trànsit, tots els vehicles motoritzats quedaran totalment prohibits i únicament es conservarà un carril habilitat per a l’ús de veïns amb garatge en este carrer, vehicles d’emergència o camions de càrrega i descàrrega.

En el cas dels taxis i autobuses, les parades es desviaran a Gran Via per a mantindre el carrer Colón el més lliure de fum possible. Per contra, els ciclistes seran els més afortunats i és que els seus carrils es mantindran sense cap tipus d’alteració encara que sí que disposaran de millores ja que l’Ajuntament contempla la instal·lació d’àrees de descans amb bancs i zones d’ombra, fonts i més espais per a terrasses.

Senyor que, igual que tu, ha sigut víctima d’una inocentada.

Feliç dia dels Sants Innocents!

Los jardines del Palau se llenan de food trucks y actividades este fin de semana