La ciutat de València es troba en plena transformació. Molts són els projectes urbanístics que estan damunt de la taula esperant el seu torn per a ser finalitzats o executats.

PARC CENTRAL

Un d’ells i que està a punt de veure la llum és el del Parc Central. Un extens terreny en el centre de la capital la primera fase de la qual està pràcticament acabada i al que li queden pocs dies perquè puga ser gaudit pels ciutadans, encara que encara queden alguns trams per concloure com el soterrament total de les vies del tren per a donar-li continuïtat a aquest parc.

Serrería
Disseny de la paisagista Kathryn Gustafson del Parc Central una volta s’hagen sorterrat les vies del tren.

BARRI DEL CABANYAL

El Parc Central suposarà una revolució en el model de ciutat que coneixem avui dia. Com a revolucionària a l’una que polèmica va ser en el seu moment el plantejament que es va fer des de l’Ajuntament per a transformar el barri del Cabanyal. Eliminats els plans d’aquella modificació, l’actual equip de govern vol posar-ho en valor però amb mètodes molt diferents que passen per la rehabilitació i adequació d’aquesta zona de la ciutat. Joan Ribó no és partidari de tirar a les persones de les seues casa però les associacions de veïns demanen rapidesa en les actuacions municipals.

Reyerta
Una part molt deteriorada del barri del Cabanyal.

PETONALITZACIÓ DE LA PLAÇA DE LA REINA

Però sens dubte, la conversió en zona de vianants de les places de l’Ajuntament i de la Reina és el somni estrela del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi qui volia retornar-li als ciutadans tot el centre de València.

La polèmica estava servida quan Ribó va anunciar aquestes obres però sense de data d’execució. Un fet que va soliviantar a Vicent Sarrià, titular d’Urbanisme. Finalment va haver de ser el primer edil qui agafara la batuta del projecte, al que no va posar data en el calendari i suportar les crítiques de veïns i comerciants.

sol
La plaça de la Reina de València.

PAI DEL GRAU

El pai del Grau és un altre dels projectes que ha fet que tant PSPV com Compromís xoque. L’alcalde Ribó ho guarde fins més veure perquè s’havien de realitzar “algunes correccions” ja que volia respectar l’ample del riu per a fer un jardí i a més estava en contra de derruir alguns edificis públics. Per part seua, el titular d’Urbanisme, Vicent Sarriá, va traure pit pel projecte i va assegurar que escoltarien totes les aportacions però no era un debat ajornable perquè la ciutat es quedava a mitjà acabar.

 

Barro del Grao
Futura imatge del barri del Garu de València.

V-21

Els membres de València en Comú no volien l’ampliació de la V-21 perquè consideraven que es destruïa més horta del necessari. Davant aquesta postura van trobar que l’alcalde Joan Ribó estava del seu costat i va afirmar que les obres en aquesta entrada a València eren necessàries però que, com va presentar en el seu moment al ministeri, es podrien realitzar sense tant impacte en els camps limítrofs. En aqueix mateix document, els tècnics proposaven que els 145 milions que costava l’ampliació s’usaren per a millorar el transport públic. Al final, Ribó no va tindre més remei que claudicar, màximament quan existeix un altre informe del Consell que considera clau les obres d’aquesta circumval·lació i la de la V-30.

Amb tot, València espera que el seu aspecte canvie. L’únic que té aspectes de finalitzar és el del parc central. Els altres hauran de superar tensions internar, burocràcies lentes i tota una infinitat de travetes perquè els projectes pugues fer-se realitat.