Amb els resultats electorals sobre la taula arriba el moment clau per a la formació de govern: la negociació dels pactes. Mentre els socialistes exigeixen responsabilitat a Compromís per a arribar a un nou acord progressista, el partit liderat per Joan Ribó ha iniciat la ronda de contactes amb els principals representants que formaran l’hemicicle consistorial.

El rumb pres per Compromís és alguna cosa que no ha agradat al grup socialista i és que la formació de Sandra Gómez ha criticat que la primera reunió de Ribó haja sigut amb el Partit Popular. Postura similar ha sigut l’adoptada per Ciutadans on Fernando Giner ha dit “no” a la seua trobada amb Ribó.

Narciso Estellés, Borja Sanjuán, Pere Fuset, María José Ferer San Segundo y Vicente Montañez.

Malgrat les discrepàncies, la idea d’un segon Govern de la Nau entre Compromís i el PSPV va cobrant forma encara que les regidories podrien canviar de color polític. Mentres Ribó ha reclamat Urbanisme i Hisenda, des del PSOE exigeixen Cultura i Cultura Festiva. Pere Fuset ha declarat no estar preocupat i assegura que no alimentaran les especulacions.

Un altre dels punts que es remena per al nou govern municipal és la creació d’unes “superregiduries”, cosa que l’oposició no rebutja però depenent de qui s’assigne al seu front.

7 Televalencia ha pogut analitzar detalladament tots els possibles pactes que formaran la nova legislatura de l’Ajuntament de València. Ara seran els representants polítics més votats els qui se senten sobre la taula per a donar a la capital del Túria el sol·licitat per la ciutadania.

Pere Fuset y Borja Sanjuán explican en ‘Ágora’ el mal inicio del pacto en el Ayuntamiento

Fuset defiende la inversión realizada por Compromís en los barrios de Valencia