La gota freda deixa després de si carreteres tallades i un 112 col·lapsat

Les pluges han descarregat fins a 140 l/m2 en algunes localitats de la província com Catarroja o Alboraia.

Fins a 140 litres per metre quadrat són els que s’han arreplegat en poblacions com Almàssera, Alboraia o Catarroja durant la matinada d’avui en la qual les pluges han descarregat amb intensitat. Una gota freda que ha sumit a la Comunitat Valenciana en un caos que ha deixat després de si a 350.000 alumnes sense classes, 1900 telefonades al 112 i infinitat de carreteres tallades. 

Un dels túnels tallats per inundacions..

A primera hora de la vesprada d’ahir començava a ploure. Primer amb una força moderada per a anar intensificant-se conforma passaven les hores. A partir de les 18 hores, la gota freda demostrava tot el seua poder afectant nombrosos conductors que es van veure atrapats en la Pista de Silla durant algo més de dues hora, així com la V-30 o els accessos a Alfafar i Torrent quedaven tallats. Des del Centre d’Emergències de la Generalitat s’insistia en la precaució a l’hora de conduir, evitar ponts, túnels i barrancs i moderar la velocitat, sobretot en episodis de pluges intenses.

Els efectius de Bombers de les tres províncies, ajudats en tot moment per Protecció Civil, han estat en alerta durant les últimes hores vigilant conques de rius, barrancs i donant servei als Ajuntaments que ho han sol·licitat.

inundaciones
Una de las zonas de Paterna inundada.

En quant als serveis ferroviaris, Adif informava a través del seu compte de Twitter que la línia Alacant, València, Barcelona es veia afectada. En la capital del Túria, l’acumulació d’aigua ha obligat a tallar la Línia 1 de Metrovalencia en el seu tram nord entre les estacions d’Empalme i Bétera, ampliant així la interrupció fins a Seminari des de les 8.50 hores d’avui.

Les estacions que més s’han vist afectades han sigut les d’Empalme, Burjassot, Godella, Rocafort, Massarrojos, Montcada-Alfara i Bétera, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Caos en el polígon de Fuente del Jarro. 

El tramvia també ha quedat interromput des de Vicent Andrés Estellés a Mas del Rosari i Terramelar-Lloma Llarga, i està tallat el tram de la L3 entre Museros i Rafelbunyol, l’últim d’aquesta línia.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia informen que el temporal no ha remès encara i que continuarà plovent en la meitat nord de la Comunitat Valenciana durant tota el cap de setmana. Els experts asseguren que el pitjor ja ha passat i que a partir del dissabte les pluges serán un poc més suaus.