gonzalo

El Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana decideix el títol de MotoGP per tancar la temporada 2017, l’emoció està assegurada amb dos aspirants al títol, Marc Márquez i Andrea Dovizioso. Diego Martínez ha entrevistat en Temps d’Esports a Gonzalo Gobert, director del Circuit de Xest.

Gonzalo Gobert comença l’entrevista ressaltant que en l’edició d’aquest any “està tot per decidir, va a ser emocionant, són 21 punts, Ducati mai ha anat bé a Xest. Jo crec que ho té bastant més a favor Márquez, un pilot d’aquest nivell sap regular-se, sap anar al 98%, en teoria ho té tot a la seva mà però cal assistir a l’execució i consecució del títol. Va a ser emocionant veure-ho, ja veurem el que passa”.

El director del Circuit indica que “en cas que Márquez es converteixi en Campió, l’afició és molt fidel als seus, portem una època de motociclisme molt bona, per descomptat van a venir molts espanyols. Però destacar que ens ha arribat molta petició d’Itàlia, l’afició italiana també és potent, i vénen a abrigallar al seu, com no podia ser d’una altra manera, perquè si sona la flauta es van a portar una alegria molt grossa”.

Amb moto GP està tot per decidir, no obstant això amb moto 2 i Moto 3 pansa tot el contrari, està decidit amb Franco Morbidelli i amb Joan Mir. Gobert destaca que “ve sense emoció esportiva però ens hem portat una alegria amb aquests dos títols, en el Circuit hi ha una escola de motos que és el Bressol de Campions, és la millor escola de campions del món, el campió de Moto 2 és expilot del Bressol, el de Moto 3 és expilot del Bressol, de deu campionats de motociclisme de velocitat a Espanya, cinc els ha guanyat el Bressol. Ha estat un gran any esportiu per a nosaltres”.

Respecte a la venda de totes les entrades, el director del Circuit subratlla recorda que “2012 no va ser bon any, va haver-hi pluja, crisi econòmica, els tres campionats decidits, vam tenir mitja entrada. 2013 va ser la primera vegada que Marc Márquez es jugava el seu primer campionat de Moto GP, vam tenir molta demanda. En 2014 ens quedem en 96,5% d’aforament, i fins avui, tots els anys hem penjat el cartell de no hi ha bitllets. Aquest any ens hem quedat sense entrades la tercera setmana de setembre, abans que mai, això en un entorn on estem reduint promocions i pujant moderadament els preus cada any. Això es produeix perquè el producte Moto GP és molt bo, bon espectacle, el circuit és únic”.

Com a novetat, Gonzalo Gobert, ressalta la nova aplicació “Circuit Ricardo Tormo”, que es pot baixar en la App d’Apple o en Google Play, és senzilla, molt útil, inclou el mapa de llocs d’interès del circuit, el mapa dels accessos, a més explica com a novetat amb la locució en directe del que passa en el Circuit. “Suposa un acompanyament molt bo pels moteros que vengen. El Circuit amb la seva forma d’estadi és bastant únic i se segueix ben tota la carrera, però així i tot tenir tota la locució en directe, és una cosa més pels moteros”.