Íñigo Errejón saluda a la vicepresidenta del Consell Mónica Oltra momentos antes del cierre de campaña. EFE/ Kai Försterling

Els partits que formen la Generalitat Valenciana han expressat la seua satisfacció per l’acord signat hui entre el líder socialista, Pedro Sánchez, i el número u d’Unides Podemos, Pablo Iglesias, per a la formació d’un nou Govern nacional.

Manolo Mata, sotssecretari del PSPV-PSOE, ha declarat que “Espanya s’està Botanizando” i ha posat al Consell com a exemple per a l’execució de polítiques progressistes demandant a més “oblidar el passat” i “apostar pel futur”.

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s’ha manifestat a través de Twitter on no ha dubtat a mostrar la seua alegria. A més, en un comunicat ha ratllat l’acord de “bona notícia” i ha elogiat la realització d’un pacte de característiques similars al del Botànic.

Des de Podem, el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha explicat que és una data “molt important” ja que el precuerdo aconseguit l’endemà passat del 10-N “obri una nova etapa” que espera que siga “igual de fructífera” que el Govern del Botànic.

Tampoc ha faltat la reacció del diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, qui ha qualificat aquesta signatura de “bona notícia” i ha avançat que sumaran per a atendre les reivindicacions dels valencians.