coronavirus
Imagen del colegio de Viotoria que ha cerrado sus puertas por coronavirus.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha recomanat el tancament de tots els col·legis a Espanya. Autonomies com Madrid, País Basc, La Rioja, Galícia, Múrcia i Catalunya ja han optat per aquesta mesura. Amb ella se cerca una contenció que ajude a frenar l’avanç del coronavirus.

Sánchez s’ha dirigit així a les autoritats autonòmiques després de la celebració del Consell de Ministres. Encara que les paraules del president de l’Executiu són una recomanació, s’espera que el cap del Consell, Ximo Puig, la duga a terme.

La Conselleria d’Educació proposarà aquesta mesura en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i l’Actuació del Covid-19 que se celebra aquesta vesprada. La proposta arrancaria dilluns que ve sent aquest divendres l’últim dia de clase.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA

Amb les classes de nombrosos col·legis espanyols cancel·lades, Sánchez ha advocat per fomentar l’ensenyament online. Des d’Educació oferiran a les autonomies recursos digitals que faciliten aquesta metodologia d’estudi a distància. Amb això cerquen pal·liar el mal educatiu que comporta el tancament de les aules.

Respecte a les matriculacions d’universitats i centres de Formació Professional, Educació ja treballa en l’adaptació dels nous calendaris d’accés.

AIXÍ AVANÇA EL CORONAVIRUS A ESPANYA

Segons les últimes dades, Espanya ja ha superat els 3.000 casos de coronavirus i ha aconseguit els 86 morts. Madrid continua sent la més afectada (1.388), seguida de País Basc (346) i Catalunya (260). En el cas de la Comunitat València hi ha comptabilitzats 92 infectats i un mort sent la setena autonomia amb més contagis.