La ministra de Trabajo, Yolanda Díaz, junto al secretario general de CCOO, Unai Sordo, y el secretario general de UGT, Pepe Álvarez, tras la reunión. / ALEJANDRO MARTÍNEZ (EUROPA PRESS)

Prop de dos milions d’espanyols veuran créixer el seu sou aquest mateix mes. El Govern ha pactat el nou salari mínim interprofessional (SMI) que creixerà fins als 1.000 euros mensuals.

El Ministeri de Treball i els sindicats CCOO i UGT han arribat finalment a un acord que haurà d’aprovar-se el pròxim 22 de febrer en el Consell de Ministres. Segons els pactes, els treballadors d’Espanya hauran de cobrar almenys 1.000 euros al mes en 14 pagues. És a dir, a partir d’ara els sous no podran baixar dels 14.000 euros bruts a l’any. A més, la pujada tindrà efecte retroactiu des de l’1 de gener.

El SMI actual està fixat en 965 euros (13.510 euros anuals) pel que la nova xifra suposarà un augment de 35 euros mensuals. Aquesta quantitat ha sigut finalment més alta que la remenada a principis de setmana quan el Govern advocava per pujar-lo a 996 euros mensuals.

ANUNCIEN UNA NOVA PUJADA DEL SALARI MÍNIM PER A 2023

“El Govern i els agents socials que avui signen aquest acord compleixen amb el seu país. Pujar l’SMI ha sigut molt positiu per a Espanya i molt positiu per a la nostra economia“, ha declarat la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Segons Díaz, incrementar el salari mínim és la “millor eina per a combatre la pobresa laboral”. En total es beneficiaran d’aquesta mesura 1,8 milions de treballadors. En concret, la pujada ajudarà dones i joves de 16 a 34 anys emprats principalment en el sector agrícola.

Així mateix, s’ha avançat que cara al 2023 es negociarà una nova pujada. En aqueix cas l’objectiu de l’Executiu és situar l’SMI en el 60% del salari mitjà. En aquest aspecte, Díaz ha destacat que es convocarà al Comitè d’Experts “al més prompte possible”. L’objectiu és que comencen a treballar sobre l’augment que tindrà lloc cara al pròxim any.