El Gobierno limita el precio de los test de antígenos
Una mujer con un test de antígenos en la farmacia. / EDUARDO PARRA (EUROPA PRESS)

La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIMP) ha aprovat per unanimitat fixar un preu màxim de venda dels test d’antígens en farmàcies. A partir d’ara no es podran vendre aquestes proves per més de 2,94 euros. D’aquesta manera es posa fi a l’escalada de preus experimentat pels test en les últimes setmanes.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha sigut la responsable de l’anunci. Segons ha apuntat, l’objectiu ha sigut “fixar un preu el més assequible possible”. Per a això, el Govern ha tingut en compte els costos que aquests test tenen en altres països.

“S’han considerat els preus de venda des de juliol, quan es va posar el producte en el mercat a Espanya, fins hui. Hem considerat el marge en el marc comercial de les farmàcies i això, considerant que el producte està eximisca d’IVA, ens ha donat una orientació”.

D’altra banda, s’ha descartat que els test vagen a vendre’s en supermercats com succeeix en altres països. A Portugal, per exemple, la companyia valenciana Mercadona subministra aquests productes des del passat estiu.

L’acord amb la limitació del preu se signarà hui mateix. No obstant això, el nou cost no entrarà en vigor fins a aquest dissabte 15 de gener. A més, la mesura únicament afectarà aquells test que estiguen autoritzats per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

APROVEN LA TERCERA DOSI PER A TOTS ELS MAJORS DE 18 ANYS

Des del Ministeri de Sanitat hi ha hagut hui un segon anunci en referent al coronavirus. La Comissió de Salut Pública ha avalat administrar la dosi de reforç a tots els majors de 18 anys. Igual que s’ha fet en tota la campanya de vacunació, es continuarà inoculant la tercera dosi per franges d’edat.

En la Comunitat Valenciana actualment s’està immunitzant als majors de 50 anys. No obstant això, amb la nova llum verda de Sanitat podrà començar-se pròximament amb els següents grups etarios. Cal recordar que per a rebre la tercera dosi han d’haver transcorregut almenys cinc mesos des de l’última inoculació.