test rápidos
Los tests de antígenos, agotados en las farmacias.

Davant l’augment de casos per Ómicron, el Govern ha decidit regular el preu dels test d’antígens. A més, també es comprarà aquest mes de gener 344.000 dosi del medicament antiviral i oral de Pfizer. Aquest fàrmac actua contra el virus i redueix la possibilitat d’hospitalització i defunció “en un 88%”.

Així ho ha confirmat el president del Govern, Pedro Sánchez, que també ha recordat que fa un any ja es va aprovar la reducció de l’IVA amb la compra dels test. Aquests detectors de coronavirus han viscut una explosió de demanda en la sisena ona. A més, el president ha comentat que aposta per la conversió del Covid en una “malaltia endèmica”.

A més, el cap de l’Executiu ha comentat que Ómicron ha provocat “un pic de demanda” que no ha sigut correspost amb l’oferta. No obstant això, ha donat aquest problema per resolt “i ara ens ficarem amb el preu”, ha afirmat en una entrevista en la Cadena Ser encara que sense revelar quina serà la quantitat fixada per a la venda.

EL GOVERN VA REGULAR L’IVA DELS TEST AL 4% EN 2021

En aquest sentit, Sánchez també ha defensat la negativa del Govern al fet que aquest tipus de test es vengueren en les farmàcies i no en els supermercats. A més, ha recordat que l’Executiu ja va incloure la rebaixa de l’IVA dels test. Aquesta decisió va entrar en el paquet de mesures fiscals que es van aprovar fa un any. Així mateix, també es va reduir l’IVA de les mascaretes al 4%.

Respecte al medicament de Pfizer, Sánchez ha comentat que s’adquiriran 344.000 antivirals orals contra la Covid. A més, l’Agència Europea del Medicament (EMA) va autoritzar la primera pastilla contra el coronavirus, la de Molnupiravir, el mes de novembre passat. Així, Pfizer, que ha monopolitzat el mercat de les vacunes, ja va anunciar el mes de novembre passat que estava treballant en aquesta píndola.

PEDRO SÁNCHEZ, EN CONTRA DE LA VACUNACIÓ OBLIGATÒRIA

Així mateix, el president del Govern ha insistit en el seu rebuig de convertir la vacunació en obligatòria. Així, Espanya es postula en contra de les mesures que estan prenent alguns països europeus com Itàlia. El president creu que és “un error elevar a categoria el que són anècdotes” en referència als no vacunats.

A més, Sánchez ha recordat que més del 90% de la població espanyola té ja la pauta completa de vacunació. Així mateix, més del 80% de la població major de 60 anys ja té la dosi de reforç.

Aquestes dades, segons Sánchez, avalen la seua política “de pedagogia i no obligatorietat” de mesures “que han trobat una resposta positiva” entre la població. Així, el president ha recordat als no vacunats que tenen el dret i el deure de protegir-se.