Així es queda el govern del Botànic després de les negociacions

Els tres partits d'esquerra s'han reunit aquesta vesprada a Alacant per a signar el pacte de coalició i donar començament a la segona legislatura del Botànic

(ALBA SÁEZ).- Les passades eleccions del 26 de maig donaven pas a repetir el govern del Botànic, format per les coalicions de PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem-EUPV. Després d’aquesta segona legislatura es van remenar diferents propostes en el possible canvi de les conselleries valencianes. Entre aqueixes modificacions s’optava per una idea de govern ampliat format per 14 o 15 àrees diferents. Una vegada van començar les negociacions la idea principal va anar perdent pes. Finalment el pacte del Botànic ampliarà el número de les seues conselleries, dues més que en la seua legislatura anterior i fent un total de dotze carteres que quedaran distribuïdes en sis per al PSPV, una més respecte a l’anterior, Compromís es queda amb quatre perdent una i, Unides Podem-EUPV aconsegueix dues.

Dels assumptes que no hi ha cap mena de modificació és en els alts càrrecs de govern: Ximo Puig continuarà en la Presidència del Govern.

Per part seua, Mónica Oltra repeteix el seu càrrec en la Vicepresidència i pendent de la Igualtat i les Polítiques Inclusives.

Les dues noves incorporacions seran la Conselleria de Ciència, Innovació i Universitats. Aquesta competència serà dirigida pel PSPV-PSOE el líder del qual estarà a càrrec d’un independent. La segona integració d’aquest govern seria la conselleria d’Habitatge i Política verda amb tret de vicepresidència. La responsabilitat cau en mans del líder d’Unides Podem Rubén Martínez Dalmau.

Les conselleries quedarien així: