Desalojan la Ciudad de la Justicia ante sospechas de coronavirus

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques destina un total de 90.181 euros en millores en la Ciutat de la Justícia de València, que es duran a terme en les pròximes setmanes. D’una banda, s’instal·larà un envà mòbil en la Sala Tirant i, per una altra, se substituiran les portes actuals de l’accés principal del complex judicial per altres giratòries que permetran un accés més còmode dels usuaris alhora que es millora la seguretat.

La primera de les actuacions suposarà una inversió de 30.427 euros per a instal·lar un sistema d’envans mòbils multidireccionales que podran dividir en dos la Sala Tirant i, d’aquesta forma, optimitzar el seu ús. L’estada està situada en la planta primera de l’Edifici C i la seua actual configuració només permet utilitzar-la per a la celebració de vistes orals amb gran nombre de parts actuantes, quedant en la resta d’ocasions com a espai perdut. Amb el nou sistema d’envans mòbils, la sala es podrà dividir en dues de manera que podran celebrar-se dos judicis simultàniament. En tot cas, amb els envans oberts podrà recuperar-se l’espai original per a albergar la celebració de grans processos com ha sigut utilitzada fins ara.

Els envans es realitzaran en dos trams simètrics que es plegaran arreplegant-se en les façanes de manera que no interferisquen en la visibilitat de la sala. Tota la partició tindrà la insonorització màxima que permeta el sistema, tant en els panells mòbils i fixos com en els espais sobre el fals sostre i sota el sòl tècnic.

La segona actuació en la Ciutat de la Justícia serà una inversió de 59.754 euros per a la instal·lació de dues portes giratòries en l’accés principal del complex judicial i les obres del qual ja han sigut adjudicades. Els treballs es realitzaran en cap de setmana, fora de l’horari laboral, per a no entorpir el normal funcionament dels òrgans judicials albergats en l’edifici. Les portes seran fabricades a mesura i la seua instal·lació es durà a terme durant un màxim de tres dies, per la qual cosa tot el procés conclourà en el durant aquest mes de gener.

Les noves portes giratòries seran automàtiques, fabricades en perfil d’alumini i amb tres fulles antipánico de cristalls laminats. El mecanisme antipánico està dissenyat perquè en cas d’una caiguda de la tensió elèctrica, una emergència o l’activació de l’alarma anti-incendis les fulles podran abatre’s creant un accés lliure.