La Generalitat, que celebra enguany el 600 aniversari del seu naixement, ha actualitzat el seu símbol institucional amb un disseny, obra de Dani Nebot i Nacho Lavernia, que “dialoga amb l’estètica i les formes de comunicació del present” i, alhora, “arreplega el passat” de la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha definit amb estes paraules el nou distintiu que serà, a partir d’ara, imatge de la Generalitat, i que s’ha presentat en un acte públic celebrat en el pati gòtic del Palau, escenari en el que el responsable del Consell ha compartit protagonisme amb els autors del disseny.

“Presentem hui un símbol renovat per a una Generalitat Valenciana renovada; una imatge nova per a un poble que continua identificant-se amb la seua història, però que és conscient de la seua projecció de futur”, perquè passat i futur defineixen la identitat de la Comunitat Valenciana, ha resumit Puig en la seua intervenció.

“Hem volgut que anaren Dani Nebot i Nacho Lavernia, els autors d’eixa imatge dissenyada en 1984, els que l’actualitzaren” i “ho hem volgut fer enguany perquè és enguany quan celebrem que la Generalitat Valenciana, la nostra institució, compleix 600 anys”, ha explicat també el president.

Així és el nou logotip

En el nou símbol “reconeixem l’emblema de les institucions valencianes, però veiem també la seua transformació, la seua adaptació als nous temps; no podem imaginar una tasca més important per a tots nosaltres: posar aquesta institució a l’altura del segle XXI, a l’altura d’un futur prometedor, a l’altura que mereixen tots els valencians i valencianes”, ha indicat.

La Generalitat modernitza així la seua imatge “de la mateixa manera que els valencians hem canviat i la societat s’ha modernitzat”, ha agregat Puig, per a qui la reedició d’aquest símbol, després de més de tres dècades de recorregut, permet situar-ho “en el segle XXI”.

El president ha destacat també el prestigi i la trajectòria de Dani Nebot i Nacho Lavernia, tots dos Premi Nacional de Disseny, i ha estès el seu agraïment a “totes les persones que, des del disseny, la il·lustració, el dibuix i el cartelismo han portat el nom de la Comunitat Valenciana per tot el món”.

Per la seua banda, els autors de la renovació han explicat que, amb l’actualització que s’ha presentat, se simplifica el símbol nascut en 1984, que constava de 22 elements gràfics transformant-ho en un de 8 elements.

 

“Interpretem amb un dibuix de 2018 un text del segle XV”, han assenyalat, fent referència a l’origen del símbol: l’heràldica de Pere IV el Cerimoniós, del que naix la imatge que representa al Govern dels valencians.