La Generalitat responde: ¿El coronavirus dejará ir a la playa este verano?
hombre-traje-proteccion-desinfecta-unas-tumbonas-playa-coronavirus-1893383

Anar a les platges amb les adequades condicions de seguretat, aquesta és la línia en la qual treballa la GeneralitatL’objectiu és que la ciutadania puga accedir a la platja aquest estiu malgrat el coronavirus. El cap del Consell, Ximo Puig, ha assenyalat que la Generalitat ja treballa en el disseny d’unes mesures que permeten l’estiueig dels valencians.

El president de la Generalitat ha convocat una reunió amb els departaments implicats en la seguretat, el territori i el turisme. En ella s’elaboraran unes normes que contemplaran els diferents escenaris possibles cara a l’estiu.

Puig ha subratllat que el Govern obri hui una etapa de transició a la normalitat. En aquesta fase, la Generalitat aposta per introduir la singularitat de les accions en la Comunitat Valenciana.

La possibilitat que a l’estiu els valencians i la resta de visitants puguen anar a les platges es contempla com a real. Treballarem conjuntament amb el Govern en unes normes bàsiques de comportament en la nova normalitat”.

El líder del PSPV ha assenyalat que la seua voluntat és “que les platges puguen ser accessibles aquest estiu“. No obstant això, assegura que per a això han de tenir “totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat”. “No es pot deixar passar aquest estiu. Creiem que sí que pot haver-hi un ús adequat del dret a anar a la platja“, ha agregat.

“Platges, sí, però amb seguretat”, ha indicat Puig. Aquest ha precisat que es contemplarà tant l’actual escenari de corresponsabilitat de la ciutadania amb les institucions com un escenari més complicat que faça necessari tenir previstes totes les prevencions.

I QUÈ PASSA AMB LES SEGONES RESIDÈNCIES?

Puig ha defensat que els propietaris amb segons habitatges en la Comunitat puguen aprofitar-les prompte. No obstant això, poc se sap de quan podrà succeir això i si els residents d’altres autonomies podran accedir.

El ministre de Transport, José Luis Ábalos, també s’ha pronunciat sobre aquest tema. “Entenc jo que l’ús o no de les segones residències dependrà també d’on se situen. Hi haurà menys risc si tinc la meua segona residència a 15 minuts que si m’he de creuar Espanya. No ho porte jo. Nosaltres ens ocupem de la mobilitat”, ha resolt en ser preguntat sobre aquest tema.

Amb aquesta resposta caldrà esperar a la declaració oficial de l’Executiu de Pedro Sánchez per a saber com serà la desescalada. A més, ja no només importa el com sinó també l’on posat que les mesures podrien ser diferents segons els territoris.