La Generalitat denunciarà l’escrache a Oltra per un possible delicte d’odi

El Partit Popular recolzarà totes les mesures anunciades per Puig per a posar fi als actes d'agressions que atempten contra la democràcia.

Després de l’escrache protagonitzat per membres d’Espanya 2000 que va patir anit la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, en les portes del seu propi domicili familiar les mostres de suport no han cessat d’arribar.

El mateix president del Consell, Ximo Puig, ha instat a l’Advocacia de la Generalitat a presentar davant la Fiscalia una denúncia per possibles delictes d’odi cap a un càrrec públic. Així ho ha anunciat Puig en la seua intervenció d’este matí en la sessió de control de Les Corts Valencianes.

Allí el president de la Generalitat ha mostrat la solidaritat del Govern autonòmic tant amb Oltra com amb totes les víctimes d’agressions feixistes i ha reiterat que la societat valenciana és “de persones lliures, respectuoses i esperançades” afegint que el Consell “no permetrà que un grapat de feixistes pose en perill la llibertat, la democràcia i l’autogovern” i no deixarà que “torne als carrers per a intentar atemorir”.

Al començament de la sessió de control, el president de Les Corts, Enric Morera, també ha expressat la solidaritat de la institució valenciana i ha advertit que “la violència ni la volem ni ens representa” afegint que no acceptaran amenaces a la democràcia ni als diputats.

Des de l’oposició tampoc han faltat les mostres de suport a Mónica Oltra. La portaveu del Partit Popular a la Comunitat, Isabel Bonig, ha anunciat que recolzarà totes les mesures anunciades pel president de la Generalitat en este aspecte i ha destacat que també traslladarà al Consell “fotos d’actes violents i d’intimidació” a membres del seu partit.

Així va viure Oltra l’escrache d’Espanya 2000

Mónica Oltra per la seua banda ha volgut agrair davant els mitjans cadascuna de les mostres de suport que està rebent tal com ha reflectit a través de la xarxa social Twitter.

La vicepresidenta del Govern valencià ha anunciat que denunciarà el succeït i ha narrat com va viure l’escrache des del seu domicili.”Pensem que tenia a veure amb Halloween, però no era així. Van posar l’himne, a Manolo Escobar (en un altaveu), i em vaig adonar que era un acte intimidatorio, vaig tancar les finestres i vaig apagar les llums. Vaig dir als meus fills que no era una festa”.

“Hi havia persones conegudes com José Luis Roberto, una persona perillosa vinculada al feixisme a València des de fa anys amb connexions terribles, no solament ideològiques, i jo per descomptat vaig a protegir a la meua família i a tots els que volem viure en lliberta”, ha explicat.

“Açò m’ha servit per a dir-li als meus fills que en democràcia a voltes hem de defensar la nostra llibertat. El meu fill major em va preguntar si açò era la política; li vaig dir que no, però que a voltes les persones lliures hem de defensar la nostra llibertat”, ha sentenciat Mónica Oltra.