Los ayuntamientos contratarán a 1.000 desempleados para trabajar en los montes valencianos

El portal d’ocupació de la Generalitat ha anunciat la contractació de 1.300 persones. Els seleccionats treballaran en la prevenció d’incendis en els muntanyes de la Comunitat Valenciana per a vetlar per la seua protecció.

Labora ha publicat avui el llistat dels 269 ajuntaments que han rebut la subvenció del programa Emergeix i es responsabilitzaran de les contractacions. L’objectiu d’Emergeix, dotat amb 15 milions d’euros, és recolzar en la inserció laboral alhora que realitzar actuacions que mitiguen o reduïsquen els riscos poblacionals derivats dels incendis forestals.

Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments. Els contractes que es formalitzen hauran de tenir una duració d’almenys sis mesos. Seran a jornada completa i no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l’entitat.

LLOCS OFERITS PER LA GENERALITAT

Per a poder accedir a aquestes contractacions, les persones desocupades hauran d’estar inscrites en Labora i tenir actualitzada la seua demanda. A través de l’app de Labora o de PuntLabora es pot consultar tant les dades de contacte com les ocupacions.

Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs o peons. Tindran les següents ocupacions: peons forestals; podadors i/o motoserristas forestals, treballadors de la surera, treballadors forestals en general peons agrícoles en general i treballadors agrícoles.

SELECCIÓ DELS CANDIDATS

 1. L’Ajuntament, en col·laboració amb l’Espai Labora, establirà les ocupacions sol·licitades.
 2. Rebuda l’oferta d’ocupació, l’Espai Labora efectuarà una preselecció de persones candidates en la qual es donarà preferència als col·lectius:
   • Persones majors de 30 anys no perceptores de prestacions, subsidis o rendes vinculades a processos d’inserció laboral.
   • Persones menors de 30 anys no perceptores de prestacions, subsidis o rendes vinculades a processos d’inserció laboral.
   • Persones majors de 18 anys perceptores de prestacions, subsidis o rendes vinculades a processos d’inserció laboral.

Espai Labora realitzarà la preselecció i se li enviarà a l’entitat que vaja a realitzar la contractació perquè contacte amb els preseleccionats i els informe-del procés de selecció i de la documentació que s’ha d’aportar.