fin de año
La Plaza del Ayuntamiento de Valencia durante las campanadas en Nochevieja.

La Generalitat Valenciana sembla estar disposada a celebrar un Nadal menys restrictiva que l’apuntat pel Govern. Hui el líder del Consell, Ximo Puig, ha avançat que hi haurà restriccions però que es contemplaran canvis en els dies més assenyalats com a Nadal o Nit de cap d’any.

Un d’ells és el toc de queda. Aquest començarà a la 1 de la matinada, una hora més tard de l’habitual fins ara. No obstant això, la reducció del toc de queda de 01.00 a 06.00 només s’aplicarà en tres jornades. Aquestes seran Nochebuena, Nit de cap d’any i la Nit de Reyes, és a dir, el 24 i 31 i de desembre i el 5 de gener.

Reduir les hores de restricció de mobilitat ajudarà l’hostaleria per a donar servei de sopars. També serà un avantatge per a les famílies i amics que es reunisquen en aquestes dates en disposar de més marge de temps per a tornar a casa. A més, cal recordar que des del Consell estan estudiant que les reunions puguen ser de grups de 10 a 12 persones.

Un altre aspecte és el tancament perimetral. La previsió és que s’alce durant les dates nadalenques amb l’objectiu que les famílies valencianes puguen reunir-se amb els seus. No obstant això, aquest serà l’únic motiu, al marge de les excepcions ja existents. Per això, es descarta que la Comunitat Valenciana reòbriga per al turisme.

PUIG FLAMA A AVANÇAR LES COMPRES NADALENQUES

Puig ha fet una crida a la societat valenciana per a viure “amb intensitat” aquest Nadal. “Ho dic amb tota claredat: tots sabem que no seran un Nadal com en el passat. Enguany no ho seran però per això cal atendre sobretot el que sí que és inseparable del Nadal, que és el sentiment”.

Respecte a la mesures, ha declarat que faran una “reflexió pausada”. Aquestes no es coneixeran amb exactitud fins al cap del pont del 8 de desembre. A més, totes elles dependran de l’evolució de la pandèmia en la Comunitat.

El president també ha cridat a avançar les compres nadalenques. “És molt important que el xicotet comerç també tinga les seues oportunitats i que en general hi haja activitat econòmica”. “Està bé regalar, però comencem a regalar ara. No esperem al final, com sempre”, ha conclòs.