sexo

Triar el sexe del bebè està cada vegada més prop de ser una realitat sense intervenció mèdica, una pràctica prohibida a Espanya però que ara podria tenir els dies contats ja que científics japonesos de la Universitat d’Hiroshima han desenvolupat un gel que permet esta selecció sense necessitat de tractaments de reproducció assistida.

La revista PLOS Biology va ser la responsable de donar difusió d’este avanç científic el mes d’agost passat que només ha sigut provat en esperma d’animals com a ratolins, ovelles i fins i tot porcs, però no en humans encara que el líder de l’equip, Masayuki Shimada, creu que també funcionaria.

El gel en qüestió posseeix un compost químic que separa els espermatozoides podent alentir els que són portadors del cromosoma X (xiquetes) i donar així avantatge als quals porten el cromosoma I (xiquets), i viceversa. De fet, amb els ratolins va poder comprovar-se que el 90% de les cries que van nàixer eren mascle si usaven l’els espermatozoides més ràpids mentre que el 81% de les femelles nascudes van ser resultat d’usar aquells que eren més lents.

Este gel s’aplicaria abans de les relacions sexuals en la vagina de la futura mare encara que de moment els experts asseguren que no pot comercialitzar-se.