Presentación de la gala de la Guía Michelin España & Portugal 2022 en la feria Gastrónoma.
Presentación de la gala

La gala de la Guia Michelin España & Portugal 2022 està més prop de la seua cita a València. Hui s’ha presentat la selecció de xefs que cuinaran per als convidats del gran esdeveniment en el marc del saló Mediterrània Gastrònoma que se celebra aquests dies en Fira València.

La gran festa de la gastronomia tindrà lloc el pròxim 14 de desembre a l’auditori del Palau de les Arts. La seua celebració recuperarà el format presencial amb totes les mesures per a garantir la seguretat dels convidats. A més, per primera vegada en la seua història, s’estimarà la petjada de carboni que genera l’esdeveniment.

Per al sopar de la gala s’ha seleccionat un elenc de xefs de restaurants amb Estreles Michelin que representen i posen de manifest la riquesa, la qualitat i la diversitat de la gastronomia dels establiments de la Comunitat Valenciana referenciats en l’edició 2021 de la Guia Michelin España & Portugal.

Aquest equip gastronòmic de primer nivell estarà coordinat per Quique Dacosta, del restaurant homònim a Dénia (tres Estreles Michelin). Al costat d’ell també estaran Ricard Camarena, Restaurant Ricard Camarena (dos Estreles Michelin i Estrella Verde); Luis Valls, El Poblet (dos Estreles Michelin); Alberto Ferruz, BonAmb (dos Estreles Michelin); Kiko Moya, L’Escaleta (dos Estreles Michelin); Begoña Rodrigo, La Saleta (una Estrela Michelin); Susi Díaz, La Finca (una Estrela Michelin); Raúl Resino, Restaurant Raúl Resino (una Estrela Michelin); i Miguel Barrera, Calç Paradis (una Estrela Michelin).

UNA SÈRIE I UN DEBAT COMPLETARAN LA GALA DE LA GUIA MICHELIN 

La presentadora de la gala de la Guia Michelin España & Portugal 2022 serà Ana Milán. Aquesta també protagonitzarà la sèrie ‘Mediterrani, Terra d’Estreles‘, en la qual l’actriu alacantina ensenyarà la seua terra en un recorregut per la Comunitat posant en valor els seus productes, els seus productors i els seus restaurants.

A més de la sèrie, com a part del programa previ també hi haurà una nova edició del Debat de la Gal·la, estrenat l’any passat. En aquesta ocasió tindrà lloc el 29 de novembre en el Palau de Congressos de València, sota el lema ‘Gastronomia i Sostenibilitat’.

Moderat pel periodista Jesús Trelis, el debat comptarà amb convidats d’excepció. Entre ells, quatre xefs amb Estrella Verde en reconeixement del seu compromís en favor de la gastronomia sostenible: Ricard Camarena, Ángel León, Rodrigo de la Calle i Elvira Fernández. Els acompanyaran Toni Misiano i Rafael Monge, dos productors amb projectes ecològics; Vinyet Capdet, del CETT de Barcelona, l’única escola d’hostaleria i restauració amb un Màster en Gastronomia Sostenible; i exercirà com a amfitrió el regidor de Turisme, Emiliano García.