La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha afirmat que en el cas del parricidi de Castelló, van fallar tots els sistemes judicials establits. Per aquest motiu, s’han reforçat les unitats de valoració forense del risc especialitzades arran de la mort de la dona tirotejada per la seua exparella quan arreplegava al seu fill en un col·legi d’Elda al novembre de 2017.

Bravo ha presentat els nous protocols d’actuació davant els mitjans de comunicació. Aquest informe renova la intervenció institucional en casos de violència de gènere ja que la seua valoració és “importantíssima” per a incorporar més recursos en el moment inicial d’una denúncia per violència de gènere perquè quan una víctima acudeix a denunciar «no pot estar sola».

Ha defensat que la jutge del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló, que va rebutjar un recurs de la mare de les dues xiquetes assassinades en haver-se denegat la seua protecció, «va fer el seu treball tan bé com siga possible» a partir del que va entendre que el risc era sota, encara que el Ministeri fiscal no estava d’acord.

Bravo ha considerat que la dona estiguera en un procediment judicial civil, que hi haguera discussió sobre la guarda i custòdia de les xiquetes, i que l’avaluació del risc no va indicar realment el perill ni l’agressivitat del maltractador són fets que demostren que el sistema judicial va fallar.