Fuset

El regidor de cultura festiva de l’Ajuntament de València podria també asseure’s en la banqueta per un suposat delicte de prevaricació, així ho considera la Fiscalia de València.

El ministeri públic reclama ara que s’investigue la possible relació entre el muntatge de les graderies de Vivers i la concessió d’un quiosc-bar en aquest mateix emplaçament. Un cas independent però relacionat amb la mort accidental d’un treballador durant el muntatge de les graderies dels concerts de Vivers de l’estiu de 2017, i pel qual Fuset s’asseurà en la banqueta.

Recordem que en l’acte judicial el jutge del cas de la mort accidental de Vivers considerava que Fuset podria haver comès un delicte de prevaricació. Ho considera així en haver concedit a l’empresa encarregada de la construcció de les graderies l’explotació temporal d’un quiosc-bar de titularitat municipal en els Vivers.

Una possibilitat que tant la família de la víctima de l’homicidi imprudent com l’Audiència de València van donar suport en el seu moment. En aquest cas només quedava per pronunciar-se públicament a la Fiscalia. Aquesta inicialment va considerar dubtós que existiren indicis de prevaricació contra el regidor, però ara ha canviat el seu criteri i sol·licita que s’investigue aquests fets.

La fiscalia de València sol·licita investigar si Fuset no va complir amb la Llei de Contractes del Sector Públic al concerder a la mateixa empresa el muntatge i l’explotació del kiosko. El següent pas, d’acceptar-se la causa, serà la compareixença del regidor com investigat en una nova causa que haurà d’obrir-se en un nou jutjat d’instrucció.