La suspensió de l’activitat docent a Madrid unit al teletreball per a frenar l’avanç del coronavirus ha causat una fugida massiva de la capital. “No vingueu” al costat dels hastags #yomequedoencasa #cerradMadrid són els missatges que no paren de llançar-se des de la Comunitat Valenciana i altres autonomies espanyoles costaneres com Cantàbria.

Malgrat les indicacions del Govern, molts madrilenys han triat passar la quarentena en la seua segona residència. Supermercats de platges com Sant Joan a Alacant es mostraven ahir replets de gent, una activitat inusual en aquesta època de l’any. Això ha despertat l’alerta entre la ciutadania i molts alacantins no han dubtat a mostrar la seua indignació per mitjà de les xarxes socials.

 

COMPROMÍS ADVOCA EL TANCAMENT DE MADRID

Des de Compromís, el senador Carles Mulet, ha exigit mesures de confinament davant la “insensatesa” de persones que viuen en zones d’alerta i han optat per desplaçar-se. Mulet ha realitzat una crida a la consciència social per a evitar que el coronavirus s’estenga per tota Espanya.

“S’ha disparat la presència de persones procedents de Madrid durant les últimes hores, alguna cosa que solament pot ser qualificat d’insensatesa”, resa el comunicat. “Òbviament, provenir de Madrid no significa estar infectat. Davant la gravetat de la situació prendre-li-ho com unes vacances quan es demanen evitar els moviments és una tremenda irresponsabilitat que pot contribuir, i molt, a propagar el virus i generar situacions de crispació social”, ha asseverat.

Mulet ha donat suport a la proposta de Mónica Oltra de tallar la comunicació de l’AVE. “Igual que ha passat a Itàlia, urgeix el tancament de la Comunitat de Madrid com a mesura de seguretat”, sentència.