El fred amenaça la Comunitat Valenciana amb temperatures de -7,4°

AEMET alerta de l'entrada d'una massa d'aire polar que podria deixar gelades properes al litoral a partir del dijous.

frío

Les primeres setmanes de l’hivern han sigut suaus en la Comunitat Valenciana amb temperatures màximes que han rondat els 20º en alguns moments del dia en punts com el centre de València. No obstant això, sembla que el fred ja ha arribat i és que els termòmetres han aconseguit mínimes de fins a -7,4 graus centígrads.

Esta temperatura ha sigut el cas d’Ademús durant la matinada d’este dimarts, encara que el municipi valencià no ha sigut l’únic a descendir a sota zero. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) Útil ha descendit a -4,8°; el Pinós a -4,1º; Xalans a -4º; -3,5º a Villena; i -1,4º a Morella. En el cas de les tres capitals de província les mínimes també han descendit però situant-se amb valors positius: Castelló (3,9°), Alacant (4,1°) i València (5,6°).

Serà a partir del dijous quan el mercuri tornarà a fer un salt cap al descens ja que s’espera que el vent amaine i entre un front fred d’aire polar en la Comunitat Valenciana. Segons Aemet, la combinació d’aquest aire sec i vent en calma generarà unes nits més fredes amb gelades que podrien donar-se prop del litoral.

Encara que serà el dijous quan arrencada l’entrada d’esta massa d’aire polar s’espera que els moments més freds siguen les nits del divendres i dissabte. En la jornada del divendres les temperatures baixaran fins als 2 graus a la ciutat de València i serà el dissabte quan els termòmetres puguen marcar els zero graus en el Cap i Casal i en municipis del litoral com Gandia. El diumenge es mantindran temperatures similars però en estar previst que isca el sol no hi haurà oportunitat de veure nevar a València.

El Sur de la Comunitat saca el paraguas ante posibles precipitaciones