Un frente atlántico eleva la alerta por riesgo de tormentas y granizo en Valencia
Una persona corre con un paraguas frente a unos contenedores en una imagen de archivo. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La Comunitat Valenciana es prepara per a rebre la tardor amb un nou episodi de fortes precipitacions. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat sobre l’arribada d’un front atlàntic. Aquest s’espera que arribe amb pluges localment fortes i tempestes amb calamarsa.

Aquesta vesprada a les 16.00 hores, les províncies de València i Alacant entraran en alerta. La pitjor part s’espera en el sud de la Comunitat on s’activarà la alerta taronja per “risc important”. S’esperen precipitacions “d’intensitat molt forta” que poden acumular 40 l/m2 en una hora. Seran més probables a partir del final de la vesprada de hui. A més, hi ha possibilitat que les tempestes caiguen acompanyades de calamarsa.

En el nord de la província de València l’alerta serà menor i s’activarà la groga. Encara que també hi ha risc de calamarsa, l’acumulació d’aigua s’espera de 20 l/m2 en una hora.

Al marge de les dues alertes citades, hi haurà una tercera que s’activarà en la mitjanit. A les 24:00 hores el litoral sud d’Alacant se sumarà a el avís groc per fenòmens costaners. Les prediccions apunten a intervals de vent del nord-est amb força 7.

ALERTA I TEMPESTES FINS Al DIMECRES

Segons avanç la nit les alertes aniran perdent pes. A mitjanit es desactivarà el risc de tempestes en el nord de València i a les 04.00 s’eliminarà en la resta de la província. Una hora després Alacant també deixarà d’estar en risc excepte la situació costanera que es desactivarà a les 09.00 hores.

No obstant això, el front atlàntic no acabarà ací. El dimarts a 12.00 hores tornarà a activar-se l’alerta groga en el litoral sud de València i el litoral nord d’Alacant. Aquestes zones es trobaran en risc groc per precipitacions acumulades en una hora de 30 mm. La situació es prolongarà durant tota la jornada i no es preveu una millora fins a les 17.00 hores del dimecres.