Se salvarà el estiu en la Comunitat Valenciana? És la pregunta d’or per a tots aquells que es dediquen al sector del turisme. No obstant això, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s’ha mostrat prudent i ha assegurat desconèixer la resposta.

En declaracions de l’expert realitzades en una entrevista del programa ‘Ágora’, encara és necessari esperar a més avançat l’estiu per a conèixer les primeres dades. “No sóc malastruc ni endeví”, ha afegit. No obstant això, el que si que té clar és que el procés de vacunació juga un paper fonamental. “Crec que si la vacunació va com toca, tant ací com als països emissors, pot ser un estiu raonablement dinàmic”.

A més, ha deixat clar que siga com siga la situació, el Govern farà el possible “per a salvar els mobles”. “L’any passat parlàvem així col·loquialment d’aquests termes”, ha matisat.

Objectiu: salvar el turisme valencià

Al titular de Turisme també li ha donat temps de mostrar-se positiu i ha expressat que la màxima prioritat d’aquest estiu és intentar recuperar la posició del turisme de la Comunitat. “Compartisc la idea d’aquells que afirmen que hi haurà una eclosió de ganes de viatjar on la gent voldrà fer turisme”.

A més, ha fet balanç del turisme en la Comunitat durant la Setmana Santa. En aquest sentit, ha assenyalat que les xifres demostren que ha sigut un període “francament dolent”. “Sense mercat nacional i sense mercat internacional ha sigut molt complicat resistir”, ha afegit.

No obstant això, el secretari autonòmic ha recalcat que l’esperança està posada en el segon semestre. Per a Colomer, el ritme de vacunació serà clau per a la recuperació del sector turístic durant la segona part de l’any, un pensament que comparteix al costat del President de la Generalitat, Ximo Puig.

Francesc Colomer: “Si la vacunación va como toca, puede ser un verano razonablemente dinámico”
El secretari autonòmic de Turisme durant l’entrevista en Ágora

Francesc Colomer: “L’oci nocturn és dels quals més ha patit”

Quant a les ajudes per al sector, Colomer ha explicat que van arribant d’una manera seqüenciada. “La grandària de la tragèdia ha sigut tal que no arribarem a mitigar el dolor que ha causat la pandèmia”, ha afegit.

L’acampada de l’oci nocturn enfront de la Generalitat ha sigut un altre dels temes de l’entrevista. Enfront d’això, el titular de Turisme ha manifestat el seu màxim respecte: “L’oci nocturn és dels quals més ha patit. Estem tractant d’ajudar el màxim en les taules de treball”, ha assegurat.

Colomer es pronuncia sobre el 9-M

El secretari autonòmic de Turisme també s’ha pronunciat sobre la fi de l’estat d’alarma. En paraules de l’expert, encara queden bastants incògnites per buidar. No obstant això, Colomer té clar que el 9-M obrirà un escenari en el qual serà necessari continuar pactant.

Malgrat desconèixer les futures mesures, Colomer ha assenyalat que, quant a els tancaments perimetrals de la Comunitat, sempre prevaldrà la prudència i la voluntat d’ajudar els sectors econòmics.