Ximo Puig fija en el calendario la posible finalización de las restricciones
Un profesional sanitario acompaña a una persona mayor en el centro de vacunación.

El president de la GeneralitatXimo Puig, té clar que l’estiu serà el moment clau per a “superar les restriccions”. L’avanç del ritme de vacunació durant maig suposarà comptar amb tots els majors de 60 anys immunitzats contra el coronavirus.

“Maig serà decisiu. Estem en un moment decisiu per a arribar a l’estiu en les millors condicions possibles per a tenir una bona temporada turística i començar a reactivar l’economia i la societat”, ha assenyalat.

El Consell havia fixat juny com el moment en el qual acabaria la immunització de tots els majors. No obstant això, aquest mes de maig s’espera accelerar la campanya de vacunació. Davant aquesta situació, Puig ha confessat que l’objectiu de la Generalitat s’avançarà. Serà a la fi del pròxim mes de maig quan tots els majors de 60 estiguen immunitzats.

En aquest cas, les mesures restrictives que regeixen la nova normalitat dels valencians podrien anar desapareixent. “El gran objectiu és superar les restriccions i tenir un estiu el més normal possible. Està sent molt dur i la gent s’ho mereix, des del punt de vista social i fins i tot psíquic”, ha comunicat.

Hem d’arribar bé a estiu per a aconseguir la reactivació econòmica i social. Moltíssimes persones estan patint molt, desgraciadament hi ha moltes en ERTE i hem de fer tot el possible per a afavorir un escenari favorable”.

Malgrat haver rebut la meitat de les dosis de Janssen previstes, la Comunitat Valenciana continua sumant vacunes. A dia e avui compta amb sèrums de Pfizer, Moderna i AstraZeneca. A més, ja són més les persones immunitzades (394.281) que les contagiades durant l’any de pandèmia (389.706).