El ocio nocturno acampa ante la Generalitat para pedir ayudas

Empresaris i treballadors de l’oci nocturn de la Comunitat Valenciana han acampat davant les portes de la Generalitat. L’objectiu és mostrar el seu malestar davant l'”immobilisme” i “els constants incompliments” del Consell mentre les seues empreses s’afonen i, amb elles, milers de treballadors.

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) és la responsable de la protesta. Des de la CEOH denuncien que els locals arrosseguen pèrdues de fins a 300.000 euros en el cas de les discoteques; i de 100.000 euros en el cas dels pubs.

L’acampada de protesta juga amb el número 13: arranca hui 13 d’abril quan es compleixen 13 mesos des del primer tancament; han alçat un campament de 13 botigues; i l’acampada durarà 13 hores cada dia (de 8 a 21 hores).

PLA DE RESCAT

Les pimes ja han remarcat que no faran marxa enrere fins a tenir sobre la taula un pla de rescat econòmic. Assenyalen que aquest ha de començar per injectar els 8 milions compromesos dins del Pla Resistir per a salvar l’oci nocturn. També reivindiquen que s’amplien els recursos per a cobrir totes les sol·licituds de les empreses que han demanat aquestes ajudes. Assenyalen que les previsions inicials eren ajudar 700 empreses, mentre que el nombre de sol·licitants sobrepassa les 1.000.

En segon lloc, el pla de rescat ha de comprometre 50 milions d’euros dins del Pla Resistir+. Amb ell se cerca abordar el tancament encobert imposat pel Consell des del passat 30 de desembre, data en la qual va prohibir l’activitat dels discjòquei i que va culminar amb el tancament a les 17 hores des del passat 5 de gener.

En aquest context, i tenint en compte els successives renovacions de la prohibició de l’activitat de les empreses d’oci, que s’estendrà com a mínim fins al pròxim 9 de maig, asseguren que el pla d’ajudes i les compensacions econòmiques haurien d’estar ja damunt de la taula i tramitant-se per a poder salvar al major número possible de les més de 1.000 empreses que, amb prou faenes, han aconseguit sobreviure fins ara.

En tercer lloc, l’acampada serà inamovible fins que no es definisquen els projectes  dirigits a protegir i potenciar la resistència del sector dins dels fons Next Generation de la Unió Europea. Aquests ascendeixen a 140.000 milions d’euros i la Generalitat gestionarà més de 6.300 milions d’euros. Una quantitat, que des de la CEOH consideren que hauria de dirigir-se a reconstruir l’oci nocturn.