Ford Almussafes.
Ford Almussafes.

La companyia americana Ford invertirà 42 milions d’euros en la planta valenciana d’Almussafes per a la instal·lació de la fàbrica de bateries i la producció dels dos nous models híbrids amb l’objectiu d’impulsar l’estratègia d’electrificació en el continent Europeu.

Ford Almussafes s’encarregarà així dels monovolums S-Max i Galaxy, que se sumen a les línies de producció de les versions híbrides dels Mondeo i Kuga. A més, aquests vehicles seran subministrats per la nova planta d’assemblatge de bateries que començarà a funcionar al setembre.

Així s’ha comunicat este dijous després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat entre Ximo Puig i el president de Ford Europa, Stuart Rowley. Puig ha destacat l’aposta de la companyia per situar la factoria d’Almussafes en el centre de la seua estratègia de vehicles híbrids a Europa i ha qualificat de “extraordinàriament positiu” que la planta valenciana es convertisca en la factoria que més models d’automòbil híbrid produïsca en el continent.

Ximo Puig al costat de directius de Ford davant un dels nous models híbrids de la companyia en el Palau de la Generalitat.

“La decisió de l’empresa de situar en la factoria d’Almussafes este eix estratègic de l’electrificació, sens dubte, ens dóna confiança en l’estabilitat de l’ocupació i, sobretot, de la continuïtat de l’empresa”, ha incidit Puig.

El president també ha reafirmat el compromís de col·laboració del Consell amb la indústria de l’automòbil en el seu camí cap a “una transició justa” que, com ha assegurat, no ha de deixar “a ningú al marge”.