food

Torna l’Amstel València Market este cap de setmana després de l’èxit de convocatòria de l’any passat amb l’afluència de milers de persones que van gaudir de la primera edició d’aquesta proposta, una de les cites de Food Trucks més variada i cosmopolita de la ciutat en un entorn a l’aire lliure i amb entrada gratuïta

Els Jardins de Vivers es transformen en un espai gastronòmic, d’accés lliure, amb música, animació i un menú que compta amb els atractius afegits de la street food: comoditat, noves experiències, ambient informal, innovació en les receptes i estímuls per al bon paladar.

A més, una de les coses que fa únic a l’Amstel València Market és que, al costat de l’oferta habitual que els restauradores tenen en la seua carta, cada food truck oferix una tapa exclusiva i maridada amb qualsevol de les diferents gammes de la cervesa Amstel (Amstel 100%, Amstel Or, Amstel Radler), potenciant el seu sabor.

Estes creacions competiran pel Premi al Millor Maridatge amb Cervesa atorgat per Amstel Or, dotat amb 500€ en metàl·lic. Un guardó que l’any passat va obtenir l’hamburguesa de vedella amb formatge Monterrey Jack, bacón, cèrcols de ceba i salsa dijonnaise preparada per The Black Turtle, que participa de nou en el concurs.

Gastronomia nacional i internacional

El divendres 27 i dissabte 28, de 12.00 a 00.00h, i el diumenge 29, de 12.00 a 18.00h., els Jardins de Vivers acolliran un completíssim menú, realitzat de manera artesanal, amb matèries primeres de primera qualitat, que inclourà també algunes receptes realitzades amb productes sense gluten.

Unes propostes que enguany compten amb més presència valenciana, ja que la meitat dels xefs participants vénen de la Comunitat, aportant un cert toc valencià a diferents cultures gastronòmiques nacionals i internacionals, mentre que la resta procedeix de Madrid i Barcelona. Al llarg de tres dies, els sabors i aromes procedents de diferents tradicions culinàries convidaran al públic a viatjar amb l’ajuda de les seues papil·les, oferint-los revisions de les receptes més autèntiques de la gastronomia espanyola, però també de Japó, Mèxic, Veneçuela o la Bretanya francesa.

Típiques sartencitas d’ous trencats, secret de porc ibèric amb ceba i salsa de mel i mostassa, cucurutxos de creïlles i calamars fregits o molletes de costelles amb hierbabuena, però també ceviches, burritos, hot dogs, arepas, tequeños, sushi, hamburgueses gourmet, nachos, tacs mexicans o galettes, són algunes de les nombroses opcions que trobarà el públic per a sadollar l’apetit en l’Amstel València Market, al costat de la millor companyia possible, una cervesa Amstel ben fresca.

Moltes més activitats

L’Amstel València Market se sumisca a altres activitats amb les quals Amstel recolza la gastronomia en altres parts del país, com l’Amstel Bilboro Market que se celebra a Bilbao i el recent Amstel Cartagena Market, però també dins de la Comunitat Valenciana, com el Bonica Fest, l’Amstel Or Pintxos Experience, els Premis Cacau D’Or als millors esmozarets o l’I Congrés de Wikipaella, celebrats recentment.

I ho fa en un format amb el qual pretén arribar al gran públic, acostant-li la millor cultura cervecera i culinària en un esdeveniment d’accés lliure, que comptarà amb un divertit photocall, ambientació musical i un espai menjador en plens jardins.