Foment estudia la rehabilitació del Patio de los Silos als Pressupostos de 2019

L'alcalde té com un dels seus objectius la rehabilitació i posada en valor del monument insígnia de la ciutat.

La visita el passat mes de juliol del ministre de Foment, José Luis Ábalos, al Patio de los Silos està donant resultats molt fructífers. El ministre després de conèixer el monument en persona es va mostrar molt interessat en el mateix i sobretot, en la seva possible rehabilitació.

Ara, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha rebut la visita del Director General d’Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment, Francisco Javier Martín Ramiro, qui ha realitzat una inspecció al monument acompanyat de personal tècnic del propi Ministeri per iniciar els treballs que permetin incloure la rehabilitació del Pati de les Sitges als Pressupostos Generals de l’Estat de 2019, dins del Capítol d’Inversions directament.

L’alcalde de Burjassot té com un dels seus objectius la rehabilitació i posada en valor del monument insígnia de la ciutat, i amb aquest objectiu va concertar la visita amb el Ministre de Foment, José Luis Ábalos, qui ha recollit el guant i ha mostrat un gran interès i sobretot, la intenció d’iniciar al més aviat possible tots els treballs tècnics que permetin incloure el projecte als Pressupostos de 2019 per començar les obres al més aviat possible.

Els responsables tècnics ja estan començant a estudiar tota la documentació que té l’Ajuntament de Burjassot i l’Institut Municipal de Cultura i Joventut per saber la situació de monument, i posteriorment començaran tots els tràmits administratius necessaris per al projecte de rehabilitació, al mateix temps que també posaran en coneixement de totes les administracions competents el seu interès de rehabilitar el conjunt històric.

En la visita han acompanyat a l’alcalde els regidors Olga Camps, responsable d’Educació, Maria Vive, Presidenta de l’IMCJB i Roc Senent, regidor de Turisme, així mateix, també ha estat present Manuel Valdecantos, Cap de l’Àrea de Seguiment d’Obres de la Sotsdirecció General d’Arquitectura i Edificació.

Per a Rafa García, alcalde de Burjassot, “és una grandíssima notícia, que s’hagi pogut per fi despertar l’interès a rehabilitar l’edifici per part del Ministeri, que hagin estat aquí, que ho hagin vist, i que es vagin convençuts de l’interès que suposa el conjunt històric del Pati de les Sitges per a tota la ciutadania i per a Burjassot en particular. Hem treballat molt, hem barallat amb molts fronts, i des d’aquí, també vull agrair l’esforç de tots amb les nostres Sitges per intentar solucionar la seva degradació. I per descomptat, també vull agrair al Ministeri i a José Luis Ábalos l’interès que ha demostrat cap a la nostra ciutat”.

“Esperem que per fi, en breu, la realitat d’un Pati de les Sitges reacondicionat, amb utilitat per a tots, amb una gran posada en valor sigui un fet, cosa que estic segur que així serà”, ha matisat.