¿Cuáles son los focos con mayor riesgo de aumentar los rebrotes?
Dos jóvenes con mascarillas durante la pandemia. / FOTO: Marta Pérez (EFE).

En la Comunitat Valenciana s’han detectat ja un total de 48 rebrots de coronavirus. A més, 27 d’ells s’han registrat en l’última setmana afectant a 506 persones contagiadesLa situació està generant alarma i des de la Conselleria de Sanitat ja han anunciat que la pandèmia s’està accelerant.

No obstant això, en Salut Pública es treballa dia a dia en la traçabilitat dels casos per a mantenir els rebrots controlats. “El sistema està funcionant. Malgrat l’increment de casos tenim capacitat per a seguir la seua traçabilitat”, assegurava la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua última comparencia.

CREIXEN ELS REBROTS EN LA COMUNITAT

En les últimes hores, la Comunitat Valenciana ha registrat tres nous brots. Un a Oriola amb 3 casos relacionats amb l’àmbit laboral i dos a Elx amb 5 casos d’àmbit social i 4 d’àmbit laboral.

A més, el brot de Mislata originat per l’oci nocturn ha sumat 3 positius sent ja 8 persones contagiades. A la ciutat de València també han crescut tres dels seus brots: 10 casos més en l’àmbit d’oci nocturn sent ja 21 contagiats; 3 més en el brot familiar que suma ara 9 persones; i 2 casos més en el brot d’àmbit social que afecta a 7 ciutadans.

Respecte a els brots relacionats amb les discoteques Mya, L’Umbracle i Akuarela, Salut Pública es posarà en contacte amb totes les persones que van visitar aquests espais d’oci nocturn els dies 23 i 24 de juliol. Tots ells seran informats dels llocs en els quals realitzar-se les proves per a descartar l’aparició de nous casos.

QUINS SÓN ELS PRINCIPALS FOCUS DE CONTAGI?

Segons Sanitat, el 45,2% dels brots està relacionat amb l’àmbit social sent aquesta activitat que més exposa al contagi. Li segueix amb un 22,6% les reunions d’àmbit familiar o d’amistat. Unes activitats que comporten el mateix risc que acudir a espais d’oci i és que un 22,6% dels rebrots tenen el seu origen en aquests llocs.

La consellera de Sanitat va declarar la seua preocupació per les activitats en les quals tenen el seu origen els focus de contagi. “La nostra preocupació se centra en l’augment de casos com a conseqüència de la mobilitat; les reunions familiars; les terrasses i l’oci nocturn. Sabem que són l’origen de bona part dels contagis que s’han produït en les últimes setmanes”.

A més, des de la Conselleria han advertit sobre el nou perfil de contagiats. Actualment el 49% dels casos es donen entre els joves de 15 a 34 anys. A aquest grup poblacional li segueixen els adults de 35 a 64 anys sent un 31% dels casos. Davant aquesta situació d’alarma, Sanitat ha demanat a la ciutadania que no es confie i no abandone la prudència.