Los organizadores de la fiesta del Galileo Galilei se enfrentan a 60.000 euros de multa
Estudiantes de la UPV hacen cola para someterse a las pruebas PCR. / FOTO: Europa Press.

Agents del grup d’Espectacles i Joc de la Generalitat Valenciana continuen amb els interrogatoris en el col·legi major Galileo Galilei de València. Va ser ahir quan van iniciar aquesta part de la investigació que podria acabar amb multes de fins a 60.000 euros.

L’objectiu de les entrevistes policials és descobrir qui es troba darrere de l’organització de la festa eivissenca. Aquesta es va organitzar durant el mes de setembre en el terrat de la residència universitària. A ella van assistir més de 150 estudiants segons les dades policials.

Cal recordar que aquesta festa ha provocat el brot de coronavirus més gran de la ciutat de València des de l’inici de la pandèmia. Fins hui s’han comptabilitzat un total de 168 casos. A més, ha obligat a cancel·lar totes les classes presencials de la Universitat Politècnica de València (UPV) durant aquesta setmana.

Dels 168 contagis confirmats un total de 131 són residents del Galileo Galilei. A aquests se sumen 37 positius més entre alumnes de Biotecnologia en la UPV.

MULTA DE 60.000 EUROS PER Als ORGANITZADORS

El decret autonòmic per a regular la nova normalitat és clar respecte a l’organització i assistència a festes massives. Aquesta infracció es considera una falta molt greu i està penada amb multa de 30.000 a 60.000 euros. A més, aquesta quantitat pot arribar fins als 600.000 euros si es considera que una persona ha infringit més de 10 normes del decret.

El treball de la investigació és saber quantes persones hi ha darrere de l’organització de la festa. A més, hauran de determinar el nombre de normes infligides pels organitzadors.