El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio, Fernando Simón, en rueda de prensa.
El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias del Ministerio, Fernando Simón, en rueda de prensa.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, està a l’espera de confirmar el seu possible positiu en coronavirusMoncloa ha informat d’aquesta situació mitjançant la Secretaria d’Estat de Comunicació. El missatge anava remès als mitjans informant de la convocatòria diària sobre l’avanç de la pandèmia.

Segons l’Executiu, Simón es va sotmetre anit a les proves del Covid-19 i es troba a l’espera dels resultats. No obstant això, no és la primera vegada que el responsable del Ministeri de Sanitat és sotmès a aquesta prova. Fernando Simón ja va ser sotmès a ella el passat 21 de març quan va presentar alguns símptomes encara que va donar negatiu.

El director del Centre de Coordinació no compareixerà avui en la roda de premsa dels responsables tècnics de la crisi del coronavirus. El seu lloc l’ocuparà la doctora María José Sierra, també del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.

Aquesta compareixença arrancarà una vegada finalitze la reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez. S’espera que siga a mitjan matí quan informen dels últims resultats de l’avanç del Covid-19.

Simón no seria l’únic membre de l’Executiu a haver contret coronavirus. Irene Montero i Carolina Darias són altres responsables del Govern que ja han donat positiu. A més, hi ha una llarga llista de personalitats polítiques que travessen la malaltia com Esperanza Aguirre o Alberto Fabra. Cal no oblidar que a nivell internacional hi ha figures com Boris Johnson o el príncep Carles d’Anglaterra que també són positius.