Fernando Simón alerta sobre el mayor peligro de la quinta ola
Fernando SImón en rueda de prensa. / ZIPI (EFE)

La cinquena ona del coronavirus ja és una realitat i més entre els joves. No obstant això, el perill ja no està només entre els de menor rang d’edat no vacunats. Ara el focus també es posa entre els vacunats però “no immunitzats” els qui podrien desenvolupar quadres “més greus”.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha sigut qui ha alertat sobre aquest problema. Aquest ha explicat que la vacuna no és infal·lible i existeixen xicotetes escletxes de seguretat.

“Cal tenir en compte que prop d’un 10% de la població amb pauta completa no genera anticossos. Estan exposats davant una infecció amb símptomes i quadres mèdics més greus. Si augmenta el virus pot acabar afectant gent que pensa que està protegida”, ha relatat Simón.

“Com més gran siga la transmissió entre els grups de no vacunats, més probabilitats hi ha que persones vacunades no immunitzats puguen tenir alguns quadres una mica més greus”. Per això, Simón ha demanat precaució entre els joves i és que les conseqüències dels seus contagis en la cinquena ona poden tenir importants repercussions socials.