Giner
Fernando Giner, portavoz de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Valencia.

Fernando Giner és economista especialitzat en màrqueting i estratègia. Va ser consultor d’empresa familiar i professor en diverses escoles de negocis. En 2014 va fer el salt a la política. Es va vincular al partit polític Ciutadans, convertint-se en vocal del Comitè Electoral Territorial de la Comunitat Valenciana.

En 2015 va ser elegit candidat de Ciutadans per a l’alcaldia de València. En les últimes eleccions municipals va eixir triat regidor en l’oposició. En l’actualitat és el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València. Forma part també de l’executiva nacional de la formació taronja.

En aquesta entrevista al digital 7 Televalencia ens confessa que en aquests anys a l’Ajuntament de València ha descobert el gran treball que fan els funcionaris i es mostra cada vegada més convençut que el consistori ha d’estar per a ajudar les famílies.

El curs polític ha arrancat amb l’escàndol del frau de l’EMT Quina postura tindrà Ciutadans sobre aquest tema?

L’estafa que ha tingut lloc en l’Empresa Municipal de Transports ha atacat directament a les butxaques dels valencians ja que si l’empresa té un pressupost de 115 milions, 70 provenen dels impostos dels ciutadans.

És inadmissible que Ribó haja muntat un quiosquet en l’EMT les auditories de la qual trauen a la llum que, en l’últim any, s’ha augmentat en un 40% el nombre de càrrecs directius, quan el de conductors només s’ha incrementat un 1,5%. Des del Grup Municipal de Ciutadans ja hem posat en coneixement del Tribunal de Comptes la possible responsabilitat comptable derivada del desviament fraudulent de 4 milions d’euros.

Sylvia Costa junto a Fernando Giner minutos antes de la entrevista.

Què faria vostè per a convertir a València en una ciutat de la talla de les grans capitals europees com Londres o París?

Invertir en les famílies especialment en els majors perquè no se senten soles donant-los els millors serveis. També invertir perquè l’educació de 0 a 3 anys siga completament gratuïta.

Li ha decebut la política?

La política no, els polítics sí.

A quin model de ciutat li agradaria que se semblara València?

A València. La nostra ciutat és extraordinària. València té una llum que sense ella Sorolla no haguera pogut pintar el que va pintar. Em quede amb València i el que hem de fer els valencians és creure’ns que tenim la millor ciutat i treballar conjuntament en això.

De no poder viure ací, On ho faria?

Jo em quede a València encara que si he de triar un lloc per a desconnectar trie Beceite, és un municipi de la província de Terol.

Fernando Giner a su llegada a 7 Televalencia.

Per a vostè la vida sense política seria…

He estat quasi tota la meua vida sense política i he sigut molt feliç. Aquesta vocació és temporal. Abans o després tornaré a la meua vida professional. A ser autònom a escriure llibres i articles especialitzats.

Estem a uns dies de la celebració del 9 D’Octubre. Quin record té com a portador de la Real Senyera?

Recorde sobretot a la gent aplaudint pel carrer. El millor moment va ser quan vaig arribar a l’encreuament entre Sant Vicent i el Carrer de la Pau, en aqueix punt em vaig parar i vaig mirar a la Catedral. Després d’haver-me casat i tenir quatre fills és un dels millors moments de la meua vida. És un gran orgull com a valencià.