Fernando
El candidato a la alcaldía de Valencia por CS, Fernando Giner, en el acto celebrado hoy.

El candidat a l’alcaldia de València per Ciutadans, Fernando Giner, ha assegurat avui: “La Policia Local necessita el suport institucional que ha sigut qüestionat per regidors del tripartit durant aquests quatre anys”. Giner ha felicitat la Guàrdia Civil i ha agraït “el treball que fan tot els dies pels ciutadans” des de la caserna de Cantarranas, on s’ha celebrat el 175 aniversari de la Guàrdia Civil.

“La Policia Local ha perdut agents en aquesta legislatura. Ribó deixa València amb menys policies i bombers dels quals tenia la ciutat en 2015. És necessari revertir aquesta política”, ha dit Giner. Per això, Ciutadans promourà ofertes d’ocupació anualment de Policia Local per a cobrir les baixes vegetatives i per a augmentar la plantilla amb la finalitat d’arribar a una ràtio adequada en el nombre de policies. “Agilitarem els processos selectius d’oposició amb la finalitat de disminuir el temps des de la convocatòria fins que els policies estiguen en disponibilitat total operativa exercint les seues funcions”, ha explicat el candidat de Cs a l’alcaldia.

L’aposta de Cs per la Policia Local contempla la incorporació de recursos humans, econòmics i materials específics, així com protocols de seguretat ciutadana per a lluitar contra les bandes organitzades que exploten persones i que s’enriqueixen amb la venda de productes falsificats, així com la reorganització de les diferents unitats ja existents per a una millor coordinació.

“Incrementarem la dotació de la partida destinada a material fungible (material d’atestats, controls d’alcoholèmia) i no fungible (equips i jupetins) i a posar en marxa un pla global de formació dels policies locals”, ha explicat Fernando Giner. El programa de Cs per a l’Ajuntament de València contempla noves reguardes policials en Ruzafa i en el Passeig Marítim.

Respecte als bombers, Ciutadans proposa incorporar els bombers necessaris per a garantir el servei sense que s’haja de tancar cap parc de bombers per falta de personal, com es fa en l’actualitat. En les oposicions per a bombers, Ciutadans implantarà un temari únic amb la finalitat de conjuminar criteris i no oferir cap possibilitat a l’arbitrarietat, reforçant el mèrit, la capacitat i la concurrència.

Per a concloure, el candidat de Cs, Fernando Giner ha dit: “Mantindrem el compromís d’obertura del Parc de l’Oest i incrementarem la dotació econòmica corresponent a la remodelació de les instal·lacions de Bombers, atès que és una activitat que requereix la presència durant 24 hores al dia 365 dies a l’any”.