Rosa
Sylvia Costa y Fernando de Rosa en los estudios de 7 Televalencia.

El magistrat Fernando de Rosa abandona en excedència el seu càrrec com a president de l’Audiència Provincial de València. Torna a la política per a encapçalar les llistes del Senat per València sota les sigles del PP.

Afronta la seua primera campanya electoral amb il·lusió i amb l’experiència d’haver sigut Secretari Autonòmic de Justícia i conseller amb el llavors president de la Generalitat, Francisco Camps.

Amb nova imatge, després de perdre 40 quilos, ens concedeix aquest entrevista en la qual descobrim la seua part més personal.

En la seua decisió de tornar a la política que va valorar més el Senat, les sigles o Pablo Casado?

En primer lloc Pablo Casado, és honest valent i les seues manifestacions són necessàries que es diguen hui dia a Espanya. L’oferta del Senat també va ser temptadora i crec que des del meu caràcter de jurista puc fer un bon paper si els ciutadans ho consideren oportú.

Creu que el Senat és el gran desconegut per al ciutadà?

Jo sóc un enamorat de la Constitució i el Senat és la cambra territorial on es compleixen dues funcions fonamentals, la primera, la defensa de la unitat d’Espanya. També al Senat es defensen a les comunitats autònomes, jo sóc profundament autonomista.

Eduardo Alcalde, Sylvia Costa i Fernando de Rosa minuts abans de començar l’enregistrament de ‘Ágora’.

Creu que podríem tornar a un escenari en el qual s’haguera d’activar de nou l’article 155?

En este sentit el Senat s’ha convertit en una institució clau davant la possibilitat que es torne a activar l’article 155 de la Constitució. El 155 no és una amenaça per a ningú, no és una venjança, és un mecanisme perfectament constitucional i té la seua funció.

Com valora l’avançament electoral realitzat en la Comunitat Valenciana per Ximo Puig?

Un avançament electoral d’un mes acredita que vol tenir un avantatge polític unint-lo amb un altre tipus d’eleccions. Crec que ha tingut en aquest sentit poc respecte als valencians.

Va ser Secretari Autonòmic de Justícia i també Conseller de 2003 a 2008, com recorda eixa etapa política?

Vaig tenir en eixa època la sort de participar en un projecte en el qual creia absolutament, perquè jo sóc de creure en persones i en aqueix moment quan vaig ser també cridat pel president Camps jo també tenia aqueixa credibilitat absoluta en el projecte i la il·lusió que hi havia per un progrés en la Comunitat Valenciana.

Quina valoració fa de legislatura autonòmica?

Crec que no cal parlar del Botànic sinó del tripartit radical que és el que ha governat a la ciutat de València i en la Comunitat Valenciana aquests últims quatre anys.

Els periodistes Eduardo Alcalde Sylvia Costa al costat de Fernando de Rosa en el plató de ‘Ágora’.

El que no sabies del jutge Fernando de Rosa:

  • Ha perdut 40 quilos amb una dieta personalitzada i vigilada per especialista. L’ha combinada amb la constància de caminar tots els dies 10 Km a pas ràpid.
  • Després de rebre la trucada del secretari general del PP, Teodoro García, per a encapçalar la llista del Senat va consultar amb la seua dona si prenia la decisió.
  • ‘Historia de un alemán’ és una de les seues lectures favorites. El sorprèn com una societat tan culta com l’alemanya va caure en mans del nacismo.
  • Li continua emocionant veure la pel·lícula ‘La vida es Bella’.
  • Li encanta passejar pel barri del Carmen.
  • El seu principal defecte és la impaciència.
  • La seua millor virtut la constància

Joan Baldoví: “Pablo Casado es patetico”

El nuevo permiso de paternidad entra en vigor: todo lo que debes saber si vas a ser padre