Ecoforum

Fira València serà seu de l’I ECOFORUM: L’EMPRESA FRONT Al CANVI CLIMÀTIC, que se celebrarà en el Centre d’Esdeveniments els dies 28, 29 i 30 de novembre. La iniciativa està liderada per la Generalitat, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i compta amb la participació de grans companyies com a FCC Medi ambient, Ferrovial Serveis, Urbaser, SAV-Agricultors de la Vega, Global Omnium, BP Oíl, Iberdrola, Facsa, Fobesa, Hidraqua i Gas Natural.

Signatures, totes elles, compromeses amb la preservació del medi ambient, i immerses en el desenvolupament de projectes tan singulars com a innovadors, encaminats a la mitigació i adaptació del Canvi Climàtic. Així, aquest cim pretén ser un excepcional aparador d’aquelles contribucions més destacades que, des del sector empresarial, s’estan duent a terme en la lluita contra l’escalfament global.

En esta primera edició, els conferenciants, ponents i participants procediran dels àmbits local, autonòmic i nacional, amb la finalitat de donar veu als experts espanyols i protagonisme als directius i tècnics de les companyies que participen en aquest singular esdeveniment.

‘De les paraules als fets’

Este és el “leitmotiv” de l’I ECOFORUM impulsat per la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració de Fira València. Mentres se succeixen els cims i les reunions a nivell internacional, en les que es produixen importants declaracions d’intencions, en el dia a dia moltes empreses apliquen la tecnologia i desenvolupen nous procediments encaminats a preservar el medi ambient, sense deixar d’investigar per a anar donant passos qualitatius en este processe contrarellotge.

Ara van a tenir l’oportunitat de donar a conèixer els seus assoliments en un fòrum que naix amb la voluntat de consolidar-se com a referent. El programa de les jornades compta amb la supervisió de la Càtedra de Canvi Climàtic de la Universitat Politècnica de València.

Si bé des de governs i administracions es fa imprescindible una actitud decidida en l’estratègia contra el Canvi Climàtic, no és menys cert que l’èxit o el fracàs de la mateixa pansa inexorablement per la col·laboració públic-privada, en el que ha de ser un compromís compartit. Mentre els governs i les organitzacions internacionals estableixen fulls de ruta sobre tan cabdal qüestió, des de la Generalitat Valenciana es considera necessari donar a conèixer els importants avanços i enormes esforços que s’estan duent a terme per part del nostre teixit empresarial.

En eixe sentit, és de destacar la implicació de la Direcció general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, el decidit posicionament de la qual ha propiciat una important col·laboració empresarial en aquesta cita, amb l’objectiu d’abordar amb solvència un repte professional i administratiu que pretén ser referència obligada.

Així, amb l’I ECOFORUM Comunitat Valenciana: ‘L’empresa front al Canvi Climàtic’, la Generalitat Valenciana desitja convertir a València en seu d’una cita específica sobre Canvi Climàtic. Sobre aquest tema, el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, apunta “que el ciutadà conega de primera mà els projectes que lideren les companyies en la lluita quotidiana contra els efectes de l’escalfament global és, sens dubte, un pas més per a conscienciar al conjunt de la societat. Aquestes jornades pretenen ser una oportunitat per a donar a conèixer l’actitud proactiva del nostre sector empresarial en la preservació del medi ambient, de forma eficient, però, massa vegades callada o senzillament desconeguda. Pel nostre ben i el de futures generacions, tenim l’obligació d’explicar-ho, de cercar complicitats i de seguir conjuminant esforços enfront del Canvi Climàtic”.

El congrés se celebrarà en el Centre d’Esdeveniments de Fira València i al costat dels certàmens Ecofira, Efiaqua, Egética i Laboralia, que desenvoluparan el seu aparador comercial en el Pavelló 5, situat en el propi Centre d’Esdeveniments.