mujeres-dones

Els Concerts de Vivers de la Gran Fira de València 2019 comptaran amb una presència molt important de dones sobre l’escenari. Així, dels 35 artistes anunciats, més de la meitat (19) són veus femenines o bandes que compten amb alguna dona com a instrumentista. Entre els noms més destacats, cal assenyalar la presència de figures de l’àmbit internacionals com Loreena McKennitt, Miss Bolivia i Dulce Pontes; de l’estatal, com Ana Belén, Bebe, Amparanoia, Luz Casal i Aitana; i intèrprets locals com Tesa, Júlia i The Dance Crashers.

Loreena McKennitt obrirà en València la gira espanyola de presentació del seu últim treball, Lost Souls el dimecres 3 de juliol. La canadenca tornarà als Jardins del Real per a interpretar la fusió de ritmes cèltics amb melodies pop i folk. Un dia més tard, el dijous 4, el públic podrà gaudir amb Ana Belén amb el disc Vida, el primer amb composicions inèdites des del 2007. D’altra banda, el divendres 5 de juliol, els Concerts de Vivers acolliran l’espectacle Poetes del Rock. Entre els artistes participants hi serà Bebe.

La vetllada Fem ballar la revolució prendrà l’escenari dels Jardins del Real el dissabte 6 de juliol, amb Miss Bolivia, vocalista que barreja estils urbans amb ritmes tradicionals; Amparanoia recordarà els temes de la seua trajectòria i els seus últims singles. També hi actuaran Tremenda Jauría, amb la seua proposta de reggaetón feminista i anticapitalista; la cantautora gallega SÉS, qui presentarà el disc Rabia Ao Silencio; i la rapera d’Almussafes Tesa, qui va publicar el seu segon treball, Rural. Miss Yuls i Catalina Isis punxaran els ritmes habituals de les festes.
La imagen puede contener: una persona, sonriendo
Un any més, els Concerts de Vivers viuran una jornada solidària amb la iniciativa Corazonadas. Amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte Papallona de l’Associació Àmbit, el dissabte 13 de juliol els assistents podran gaudir amb les actuacions de Luz Casal i Morgan.

Dulce Pontes és una altra artista que forma part de la programació del festival, amb la seua combinació del fado tradicional amb estils contemporanis, el dijous 18 de juliol.

La imagen puede contener: una persona
Aitana, subcampiona d’OT 2017

Unes jornades més tard, el dissabte 20 de juliol, serà l’actuació d’Iseo & Dodosound, que combina diversos estils de la música jamaicana amb expressions urbanes. Eixe mateix dia, el públic podrà ballar amb les cançons de Roba Estesa, que unix les músiques urbanes i festives amb instrumentació folk i un missatge feminista. Seguidament, el dimarts 23 de juliol, serà el torn d’Aitana, subcampiona en la novena edició d’Operación Triunfo (2017-2018) amb temes com Arde, Teléfono i Lo malo.

TELONERES

Els Concerts de Vivers també oferiran l’oportunitat de tocar en un gran escenari a diverses bandes. Així, les alcoianes Júlia obriran per a Echo & The Bunnymen el dimecres, 10 de juliol. Estela Tormo i Lídia Vila desplegaran el seu dream pop atmosfèric.

La imagen puede contener: 9 personas, personas sonriendo, personas de pie, calzado y exterior
The Dance Crashers

El dijous 11 de juliol se celebrarà la tercera Festa Reggae Rototom, encapaçalada per Green Valley. La nit també tindrà protagonisme valencià gràcies a The Dance Crashers i Jamaleònics. Els primers compten amb la potent veu d’Anna Millo. El seu àlbum de debut es titula Fabulous Coconut. Jamaleònics també és un grup nombrós amb Sara Pacheco al saxo soprano. Per últim, el dimecres 24 de juliol, actuaran Niña Coyote eta Chico Tornado. Este duet de rock àrid de Donostia presentarà els temes de l’àlbum Aitzstar.