Felipe González en la conferencia de AVE
Diego Lorente, Felipe González y Vicente Boluda durante la clausura de la conferencia de la Asamblea General de AVE. / FOTO: Rober Solsona

La Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) ha celebrat hui l’Assemblea General 2020. En aquesta ocasió ha sigut Felipe González l’encarregat de la conferència principal celebrada en EDEM. L’expresident del Govern ha mostrat la seua preocupació pels “enfrontaments quasi sense fonament” del panorama polític nacional.

Em repugnen de la mateixa manera l’autoritarisme d’esquerres que de dretes. Sempre estaré davant d’aqueixa pèrdua del meu espai de llibertat i de desenvolupament de les meues idees”, ha declarat.

El socialista ha lamentat “la quantitat de gent que menysprea la convivència democràtica, l’única en el marc de la Constitució i els Estatuts d’Autonomia i l’ordenament jurídic”.

González a l’auditori d’EDEM durant la conferencia.

De la mateixa manera, ha demanat als qui no estan conformes amb la forma de Govern a Espanya que ho “canvien”. No obstant això, ha assenyalat que ha de fer “respectant les regles de joc, no saltant-li-les”.

Respecte a això, ha afegit: “Jo no repartisc carnets de constitucionalista a ningú. Entre altres perquè sóc dels pocs que queden quan es va pactar la Constitució. I sí que és possible que es millore però que no es menyspree”.

González: “Tornar al model dels 80 no resoldrà els problemes de 2020”

EL CORREDOR MEDITERRANI EN L’EIX EMPRESARIAL

En l’Assemblea General d’AVE s’han definit els eixos estratègics a seguir en 2020 a més de les principals accions que es desenvoluparan. El mateix president de l’Associació, Vicente Boluda, ha assegurat que es continuarà treballant perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat.

“Creiem que executar la infraestructura no solament és qüestió de competitivitat, sinó, la qual cosa és més important, de cohesió territorial i social. Seguirem amb l’humor i la ironia i us avance que el gran acte empresarial d’enguany serà el 12 de novembre en Madrid. En definitiva, fins que el Corredor no siga una realitat, no pararem”, ha declarat.

A més, Boluda ha anunciat un nou projecte: el Corredor Mediterrani núm. 2. Això serà una fundació per a impulsar la tecnologia, la innovació i la investigació, des de la Comunitat Valenciana per a la resta d’Espanya.