Feelit Cosmetics, la empresa valenciana que te hace viajar por España con sus aromas
Rocío Fernández de Lasheras (CEO) y Fernando Ygual (CCO) en la sede de Lanzadera.

Rocío Fernández de Lasheras es va graduar en Farmàcia. No obstant això, la seua passió per les aromes li ànim a emprendre al costat del seu amic Fernando Ygual. Hui dia, tenen sota el seu comandament Feelit Cosmetic, una botiga de cosmètica natural i vegana amb aromes a ciutats.

Madrid, Còrdova i València són algunes de les ciutats de les quals la jove ha recreat la seua olor. Segons confessa ella mateixa, ha viscut en totes elles i coneix perfectament la seua història. Gràcies a això, ha pogut plasmar totes les olors més característics d’aquestes en els seus productes.

Malgrat decantar-se pel món empresarial, Rocío manté alguns aspectes de la seua faceta com a farmacèutica. Per això, la seua marca compta únicament amb productes vegans i naturals, una aposta que ha alentit el procés de creació de la marca però que els ha col·locat en les prestatgeries de botigues de cosmètica.

Feelit Cosmetics, la empresa valenciana que te hace viajar por España con sus aromas
Productes de Feelit Cosmetics.
Transportar olors de ciutats a veles i cosmètics, com va sorgir aquesta idea?

Sempre he tingut una gran sensibilitat per les aromes. Entre a un restaurant, faig olor i sé la marca que és. Per això, he volgut fer aqueix record diferent de l’aroma d’una ciutat. Els perfums em marquen molt.

Com és recrear l’olor d’una ciutat?

Primer he intentat cercar ciutats que coneixem i en les quals hem viscut. Sabem la seua història. Per exemple, jo sóc cordovesa i sé que la seua l’olor és la flor del taronger. Passeges a la primavera per la jueria i fa olor de flor del taronger. En canvi, altres ciutats com Madrid és necessari conèixer la seua història. A Madrid sempre han sigut molt coneguts els caramels de violeta de la Plaça Major. Casualment, aqueixos caramels recorden a la infància. A molts clients els seus pares li’ls regalaven quan eren xicotets i anaven de viatge a la capital.

Tot això amb cosmètica natural i vegana, dificulta això el procés?

Sí, al final trobar que siga natural, vegana i que els proveïdors siguen espanyols implica un procés més costós. Això dificulta en temps i en preu. No obstant això, crec que la cosmètica està costumbrada a utilitzar materials sintètics. Creiem que, com a farmacèutics, els productes naturals li donen unes propietats al teu cos que cap producte sintètic li ho donarà. Nosaltres utilitzem tot olis naturals, com el llard de karité. Aquests realment t’hidraten la pell. Es nota, la gent ens ho diu.

Les cinc cremes de mans que comercialitza Feelit Cosmetics.
València, Sevilla, Madrid, Màlaga i Còrdova, per què aquestes cinc ciutats?

Són ciutats que coneixem i que per a nosaltres han significat alguna cosa. És important conèixer la seua essència. Al final la nostra marca és molt experiencial.

Vivint a València, a què diria que fa olor la ciutat i quines aromes us van inspirar per a crear-la?

Li hem posat aromes a cítrics per la seua horta valenciana, com a taronja, llimó i mandarina. Volem portar la història de l’horta valenciana, que fora de València no és tan coneguda. Volem fer aqueixa picada d’ullet. El disseny està inspirat a les platges, com les pintava Joaquín Sorolla.

L’origen de Feelit Cosmetics està en els souvenirs, heu aconseguit arribar a aquest tipus de botigues o de moment és venda online?

Feelit Cosmetics embene en botigues físiques i online. El nostre principal client són botigues físiques. Venem en botigues gurmet a l’ésser un producte més treballat. D’altra banda, els nostres productes també es troben en botigues de cosmètica.

Feelit Cosmetics, la empresa valenciana que te hace viajar por España con sus aromas
Productes de Feelit Cosmetics.
Hem observat en la vostra pàgina web que hi ha productes esgotats, quina és l’olor més sol·licitat?

Córdoba, l’olor a flor del taronger. Hi ha molt de perfum que fa olor de flor del taronger però que realment no és així. Els nostres clients sempre ens diuen que els nostres productes sí que fan olor realment a aquesta planta.

Si hagueres de recrear l’olor d’una qualsevol ciutat, quin seria i en què t’inspiraries?

Nosaltres sempre partim de la història de la ciutat. Fem alguna cosa que realment tinga relació amb la seua història perquè la persona d’allí se senta identificada. Ara mateix Feelit Cosmetics està treballant a Santiago de Compostel·la perquè és una ciutat amb molta màgia.

Ara com ara Feelit Cosmetics ha apostat per ciutats nacionals, Teniu pensat crear olors més enllà de la geografia espanyola?

Sí que ens agradaria, ho tenim pensat per a més endavant. Primer volem que ens coneguen a Espanya, després farem el salt a Europa.