La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV)va presentar els actes previstos a Castelló, València i Alacant per a aconseguir 18 Guinness World Records amb motiu del seu 50º aniversari i que convertiran a la Comunitat Valenciana en capital mundial de la música popular.

Mitjançant aquests esdeveniments l’objectiu és retre homenatge a les Escoles de Música i als músics valencians. Les Escoles de Música seran reconegudes, en la plaça de bous de Castelló el 21 d’abril on es pretén aconseguir 2 rècords i en la plaça de bous d’Alacant el 12 de maig on s’aconseguirà 1 rècord guinness en la modalitat “Major lliçó de música”.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, va explicar que en les tres províncies s’han planificat esdeveniments d’una gran magnitud i l’objectiu d’aconseguir aqueixos 18 World Guinness Records és posicionar en el més alt una dels nostres principals senyals d’identitat cultural com és la música popular.

Els músics seran homenatjats, per ser precisament l’essència de les Societats Musicals, en l’acte que se celebrarà el 26 de maig a València, concretament en el camp de Mestalla. Aquest serà un dels esdeveniments més memorables que commemoraran el 50º aniversari ja que en ell està previst inundar la ciutat de València de música amb músics provinents de les Societats Musicals de les tres províncies.

Per a aquest dia s’ha dissenyat un esdeveniment inèdit a València que començarà amb una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat a les 19.00h. Posteriorment, es realitzarà una trobada en el camp de Mestalla que s’iniciarà a les 21.30h, on els músics seran actors-espectadors i, per descomptat, protagonistes.

“Es tracta d’un esdeveniment històric que suposarà la major concentració del moviment associatiu musical de la Comunitat Valenciana. En un sol dia batrem 15 Guinness World Records i açò és un fet mític tant per al món de la música com para la Comunitat Valenciana”, va declarar Manuel Muñoz.

Pedro Rodriguez durante la presentación.

“Dels 18 rècords que ens hem proposat aconseguir ja tenim segur aconseguits 16 pel nombre d’inscripcions que hem registrat fins al moment. Ara necessitem el suport de tots els músics de la Comunitat per a aconseguir els 2 que ens queden a la banda de música més gran del món i al major ensemble de flauta. Volem fer història en la nostra Comunitat, en la nostra música i amb els nostres músics”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

“Animem a tota la societat valenciana al fet que aqueix dia isca al carrer a gaudir de l’espectacle que mostren les bandes desfilant amb la seua música i a aplaudir i animar amb força a tots els músics participants”, va comentar el president de la FSMCV.

Els actes de celebració del 50º aniversari de la FSMCV compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través del Institut Valencià de Cultura i Presidència, de la Diputació i els Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.