Els Yerves Avilés no són una família més de València, són una família d’acolliment. Cada estiu des de 2005 les portes del seu llar estan obertes per a rebre a un dels 28 xiquets sahrauís que vénen a participar del programa de la Diputació “Vacances en Pau”.

Un comunicat en la ràdio avisant de que hi havia xiquets necessitats sense llar per a gaudir d’unes vacances allunyades del conflicte va impulsar a esta família valenciana a col·laborar amb la Federació d’Associacions del Poble Sahrauí. Una labor de la que se senten molt orgullosos encara que asseguren que no és tan fàcil com a vegades sembla.

Projectes institucionals com ‘Vacances en Pau’ o ‘Sunny Freedom’ fan possible que menors en circumstàncies de risc puguen gaudir d’un temps de descans i desenvolupament personal. No obstant, perquè açò siga una realitat és vital l’ajuda de les famílies d’acolliment.

 Juan Manuel i Trinidad ho tenen molt clar i continuaran sent família d’acolliment amb la finalitat d’ajudar a les poblacions més necessitades i contribuir així al desenvolupament d’un món més solidari.