La pandèmia del coronavirus va suposar un abans i un després per a les Falles. Des de la seua presentació oficial amb la Cridà, fallers i institucions dubtaven de la seua suspensió. Les mascletàs s’omplien de gent mentre les autoritats apuntaven més i més casos de coronavirus.

La situació no va poder sostenir-se i finalment, després d’una reunió del consistori amb representants del món faller, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, va anunciar que les Falles 2020 quedaven suspeses.

Fallers i valencians tractaven de consolar-se amb una nova data. Joan Ribó, alcalde de València, anunciava que la celebració de les Falles es posposaven al mes de Juliol. A més, l’alcalde va anunciar un pla específic de suport a la festa. Així com la proposta que les Falleres Majors de València 2020, Consuelo Llobell i Carla García, continuen exercint en 2021.

No obstant això, les promeses es van quedar en records. Un any després, 10 de març de 2021, les Falles continuen sense tenir un futur cert. Els sectors que viuen del món faller, com a pirotècnics o indumentàries, continuen reclamant unes ajudes per a poder sobreviure a aquesta gran crisi que continuem travessant.