“Una bogeria en la qual s’ha involucrat el nostre taller, 6 falles en un mes i mig , realitzades a Riad amb materials i condicions que no estem acostumats” , així ho declarava l’artista faller, David Sánchez Llongo en les seues xarxes socials.

I és que la ciutat de Jeddah, acull un Festival anomenat Jeddah Seasons, un festival d’estiu que durarà fins al 18 de juliol, per al qual l’artista guanyador del ninot indultat de les Falles 2019, David Sánchez Llongo, ha realitzat 6 falles temàtiques, que s’aniran mostrant a poc a poc.

A una temperatura de més de 44 graus,exposada a vent constant i a menys de 30 metres del Mar Roig, es troba la primera falla que s’ha plantat, que la seua temàtica és Espanya i les figures centrals de la qual són dos ballarins de flamenc al costat d’una guitarra, un sol, i el tradicional cap de bou. Al costat de la falla, que anirà acompanyada per música, il·luminació, pirotècnia… tenen també lloc ,espectacles en directe, tal i com indica l´artista en la seua página de Facebook.

A aquesta falla, li seguiran altres dedicades a Àfrica, la Xina, l’Índia, New york i Aràbia, falles que han sigut possibles gràcies a l’equip de treball del taller de Llongo, així com d’empreses del sector de Riad i Jeddah que han col·laborat amb l’artista.

L’experiència ha sigut possible gràcies a Produccions Merlin, una empresa espanyola d’esdeveniments que ha sigut l’encarregada de donar l’oportunitat a l’artista per a viatjar al territori Saudita, en el qual l’artista ha hagut de muntar un xicotet taller i on ha fet els treballs.

Figura Central de la Foguera Explanada 2019 del taller de Sánchez Llongo

Sánchez Llongo es troba ,junt al seu equip, desplaçat a Alacant ,on està realitzant la plantà de la Foguera Esplanada amb el lema :”Nil el Riu Més Llarg d’Àfrica” , i prompte, tornarà a Aràbia Saudita a continuar amb l’experiència, que com relata és “la més bonica i enriquidora de la seua vida”, experiència que fa que les Falles declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat, puguen continuar coneixent-se a nivell internacional.